FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

USB Remote Connection gebruiken via een VPN-verbinding

De software FRITZ!Box USB Remote Connection communiceert met de FRITZ!Box via multicast-berichten en broadcast-berichten die alleen kunnen worden gebruikt in een lokaal IP-netwerk. De software FRITZ!Box Remote Connection kan daarom niet worden gebruikt voor toegang tot USB-apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden via een VPN-verbinding.

Opmerking:Als je een USB-opslagapparaat dat is verbonden met de externe FRITZ!Box, configureert als opslag (NAS), dan kun je ook toegang tot het apparaat verkrijgen via een VPN-verbinding.