FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Andere DNS-servers in FRITZ!Box configureren

DNS-servers op internet vertalen alfanumerieke namen van internetservers naar numerieke IP-adressen (bijvoorbeeld avm.de naar 212.42.244.80). Voor de naamomzetting van internetadressen maakt de FRITZ!Box gebruik van de DNS-servers die door de internetprovider worden toegewezen aan de FRITZ!Box als de internetverbinding tot stand wordt gebracht.

Als je andere DNS-servers wilt gebruiken in je thuisnetwerk, kun je die configureren in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• DNSv6-servers kunnen alleen worden gewijzigd als de ondersteuning voor IPv6 is ingeschakeld in de FRITZ!Box (onder "Internet > Account Information > IPv6").
  • Voor internettelefonie, push service mails en enkele andere functies gebruikt de FRITZ!Box altijd de DNS-server van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

DNS-server configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "DNS Server".
  4. Als je andere DNSv4-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv4 servers" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv4-server in het invoerveld "Preferred DNSv4 server" in.

LET OP!Als het IP-adres van de DNS-server verkeerd wordt ingevoerd, is internettoegang via IPv4 niet mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv4-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv4-server in het invoerveld "Alternative DNSv4 server".
  5. Als je andere DNSv6-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv6 servers" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv6-server in het invoerveld "Preferred DNSv6 server" in.

LET OP!Als het IP-adres van de DNS-server verkeerd wordt ingevoerd, is internettoegang via IPv6 niet mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv6-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv6-server in het invoerveld "Alternative DNSv6 server".
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.