FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Verschillende DNS-servers configureren in de FRITZ!Box

DNS-servers op internet converteren de alfanumerieke namen van internetservers naar numerieke IP-adressen (bijvoorbeeld avm.de in 212.42.244.80). Voor de naamomzetting van webadressen gebruikt de FRITZ!Box de door je internetprovider toegewezen DNS-servers wanneer verbinding met internet tot stand wordt gebracht.

Als je andere DNS-servers in je thuisnetwerk wilt gebruiken, kun je ze configureren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:De FRITZ!Box gebruikt altijd de door je internetprovider toegewezen DNS-servers voor bepaalde functies (zoals internettelefonie, pushservice-mails), ongeacht de DNS-server die je opgeeft.

Voorwaarden / Beperkingen

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "DNS Server".
  4. Als je andere DNSv4-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv4 servers" in.
    2. Geef het IP-adres van de DNSv4-server op in het veld "Preferred DNSv4 server".

LET OP!Als je het onjuiste IP-adres invoert voor de DNSv4-server, heb je geen IPv4-internettoegang meer met de FRITZ!Box.

3. Geef het IP-adres van een tweede DNSv4-server op in het veld "Alternative DNSv4 server", zodat je webpagina's kunt openen zelfs als de DNSv4-voorkeursserver niet beschikbaar is.
  5. Als je andere DNSv6-servers wilt configureren:

Belangrijk:DNSv6-servers kunnen alleen worden geconfigureerd als IPv6-ondersteuning is ingeschakeld in de FRITZ!Box onder "Internet > Account Information > IPv6".

1. Schakel de optie "Use other DNSv6 servers" in.
    2. Geef het IP-adres van de DNSv6-server op in het veld "Preferred DNSv6 server".

LET OP!Als je het onjuiste IP-adres invoert voor de DNSv6-server, heb je geen IPv6-internettoegang meer met de FRITZ!Box.

3. Geef het IP-adres van een tweede DNSv6-server op in het veld "Alternative DNSv6 server", zodat je webpagina's kunt openen zelfs als de DNSv6-voorkeursserver niet beschikbaar is.