FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Foutmelding "VPN connection to [...] has been cleared. Cause: [...]" in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box

De VPN-verbinding wordt automatisch gewist. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 1 Lifetime expired"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 3"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 5"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 8"
  • "VPN connection to [...] has been cleared. Oorzaak: 9"

Volg de instructies in de sectie waarin de betreffende fout wordt beschreven.

1 Incidentele fouten

Het bericht geeft geen fout aan; het wordt weergegeven wanneer de VPN-verbinding automatisch wordt verbroken. Het nummer in de foutmelding geeft aan waarom de VPN-verbinding werd verbroken:

• Oorzaak 1: Er zijn meer dan een uur geen gegevens uitgewisseld via de VPN-verbinding.
  • Oorzaak 3: De externe site (bijvoorbeeld FRITZ!VPN) heeft de VPN-verbinding beëindigd.
  • Oorzaak 5: Het publieke IP-adres van de FRITZ!Box of de externe VPN site is gewijzigd toen de VPN-verbinding actief was.

OpmerkingHet IP-adres dat is toegewezen door de internetprovider, staat bekend als het publieke IP-adres. Het publieke IP-adres verandert, bijvoorbeeld wanneer de verbinding automatisch een keer per dag wordt verbroken door je internetprovider of DSL-provider.

• Oorzaak 8: De externe site (bijvoorbeeld FRITZ!VPN) heeft de VPN-verbinding beëindigd.
  • Oorzaak 9: De externe VPN-site kan niet meer worden bereikt.

In all deze gevallen kun je de VPN-verbinding gewoon weer handmatig herstellen.

Opmerking:Een VPN-verbinding tussen twee FRITZ!Boxes wordt tot stand gebracht als een query wordt verstuurd van het netwerk van een FRITZ!Box naar een IP-adres in het netwerk van de andere FRITZ!Box.
Klik op de knop "Establish" in FRITZ!VPN om een VPN-verbinding tussen FRITZ!VPN en de FRITZ!Box tot stand te brengen.

2 Constante fouten

Als de foutmelding voortdurend wordt weergegeven, komt dit door een fout in de VPN-instellingen of een fout bij het genereren of bewerken van de VPN-configuratiebestanden. Configureer de VPN-verbinding opnieuw om dit type fout te verhelpen:

1. Verwijder de VPN-verbinding in de FRITZ!Box of beide FRITZ!Boxes.
  2. Als je een VPN-verbinding wilt maken tussen twee FRITZ!Boxes:
    • Als je de VPN-verbinding wilt maken met FRITZ!VPN:
    1. Verwijder de VPN-verbinding met de FRITZ!Box in de FRITZ!VPN-software.
    2. Configureer opnieuw een VPN-verbinding tussen FRITZ!VPN en de FRITZ!Box.