FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Draadloos netwerk schakelt zichzelf zelfstandig in en/of uit

Het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box schakelt zichzelf zelfstandig in en/of uit.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Event Log van de FRITZ!Box controleren

Het draadloze netwerk wordt mogelijk in- of uitgeschakeld door het onopzettelijk indrukken van de "WLAN"-knop op de FRITZ!Box, bijvoorbeeld door kinderen of huisdieren. Controleer daarom de Event Log van de FRITZ!Box voor de periode waarin het draadloze netwerk zich heeft in- of uitgeschakeld:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Controleer of de melding "Wireless LAN was enabled using the "WLAN" button" of "Wireless LAN was disabled using the "WLAN" button" wordt weergegeven.
  4. Als de melding niet wordt weergegeven, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de melding wordt weergegeven, kun je de toetsblokkering inschakelen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Buttons and LEDs >Keylock", om te voorkomen dat het draadloze netwerk onopzettelijk wordt in- of uitgeschakeld door op de knop te drukken.

2 Tijdschakeling voor draadloos netwerk uitschakelen

Mogelijk is er een tijdschakeling voor het draadloze netwerk geconfigureerd. Als je niet wilt dat het draadloze netwerk wordt in- of uitgeschakeld door de tijdschakeling, schakel deze dan weer uit:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless ("WLAN")" op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" uit.