FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor gebruik als Mesh Repeater en via het draadloze netwerk (WiFi) of een netwerkkabel integreren in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang (Mesh Master) om gemakkelijk en efficiënt het draadloze bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De FRITZ!Box neemt als Mesh Repeater automatisch alle draadloze instellingen over van de Mesh Master (bijvoorbeeld toegangsgegevens, gasttoegang, tijdschakeling) en creëert dan een extra draadloos netwerk waarmee je apparaten een verbinding tot stand kunnen brengen met het thuisnetwerk.

Zodra de Mesh Repeater is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht van de Mesh Master met FRITZ!Box als Mesh Repeater

Voorwaarden / beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren

Voorbereidingen

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als Mesh Repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de Mesh Master, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh Networking".
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel in de sectie "Mesh Operating Mode" de optie "Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Wanneer je de FRITZ!Box met een netwerkkabel wilt verbinden met de Mesh Master:
    1. Schakel de optie "via LAN" in.
    2. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    3. Verbind de "WAN"-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel of rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de Mesh Master.
    • Wanneer je de FRITZ!Box via het draadloze netwerk wilt verbinden met de Mesh Master:
      1. Schakel de optie "via wireless LAN" in.
      2. Selecteer in de tabel het draadloze netwerk van de Mesh Master.
      3. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel in van de Mesh Master.
      4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Mesh Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

1. Druk op de verbindingsknop van de Mesh Repeater (zie tabel) en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) kort gaat branden. Mogelijk gaan er ook nog andere leds kort branden.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530, 7520, 6890 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590 Connect / WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490 WLAN WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430 WLAN WPS WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SL WLAN WLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580 WPS WLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490 WPS WLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de Mesh Repeater in het Mesh- overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .