FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren

Je wilt een FRITZ!Box via LAN of Wi-Fi gebruiken als repeater? ✓ Zo configureert je je FRITZ!Box als Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Box configureren voor gebruik als Mesh Repeater en via Wi-Fi of een netwerkkabel integreren in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box met internettoegang (Mesh Master) om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De FRITZ!Box neemt als Mesh Repeater automatisch alle noodzakelijke Wi-Fi-instellingen over van de Mesh Master (bijvoorbeeld Wi-Fi-toegangsgegevens, gasttoegang, tijdschakeling) en creëert dan een extra Wi-Fi-netwerk waarmee je apparaten een verbinding tot stand kunnen brengen met het thuisnetwerk.

Zodra de Mesh Repeater is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht van de Mesh Master met FRITZ!Box als Mesh Repeater

Voorwaarden / Beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren

FRITZ!Box aansluiten

1. Verbind een computer via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als Mesh Repeater.
  2. Als de computer al is verbonden met de Mesh Master, verbreek je deze verbinding.

FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh" ("Mesh Networking").
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel de optie "FRITZ!Box as a Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Wanneer je de FRITZ!Box met een netwerkkabel wilt verbinden met de Mesh Master:
    1. Schakel de optie "via LAN" in.
    2. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    3. Verbind een LAN-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel óf rechtstreeks óf via een hub/switch met een LAN-poort van de Mesh Master.
    • Wanneer je de FRITZ!Box via Wi-Fi wilt verbinden met de Mesh Master:
      1. Schakel de optie "via Wi-Fi" ("via wireless LAN") in.
      2. Selecteer in de tabel het Wi-Fi-netwerk van de Mesh Master.
      3. Voer in het invoerveld "Network key" de Wi-Fi-netwerksleutel in van de Mesh Master.
      4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Mesh Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk opnemen

1. Druk op de verbindingsknop van de Mesh Repeater (zie tabel) en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 AX, 7530, 7520, 6890, 6850, 6660, 5530Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de Mesh Repeater in het Mesh- overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .