FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Draadloze verbinding wordt tot stand gebracht met slechts 195 Mbit/s in plaats van 450 Mbit/s

Wanneer je draadloze netwerkapparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, gameconsole) draadloze verbindingen (WiFi) met de FRITZ!Box tot stand brengt volgens de draadloze standaard 802.11n, is de doorvoercapaciteit maximaal 195 Mbit/s.

Oorzaak

• Datasnelheden van 450 Mbit/s kunnen alleen worden bereikt in kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Sommige draadloze netwerkapparaten ondersteunen de kanaalbreedte van 40 MHz niet, of moet daarvoor eerst worden geconfigureerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Draadloos netwerkapparaat voor 40MHz-kanalen configureren

Voer de volgende maatregel uit als de draadloze netwerkadapter van de computer of het draadloze netwerkapparaat draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz ondersteunt:

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in het handboek of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant van het apparaat.

• Configureer de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat zodanig dat deze draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz kan gebruiken.

Voorbeeld:
    Veel draadloze netwerkadapters van Intel kunnen worden geconfigureerd voor kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Dit doe je door in Windows Apparaatbeheer de eigenschappen van de draadloze netwerkadapter te openen en bij "802.11n Channel Width for band 2.4" de waarde "Auto" te selecteren:

2 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer "Wireless" in de vervolgkeuzelijst.
  4. Als de melding "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding FRITZ!Box meldt "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth".