FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Netwerkadapter configureren voor toegang tot de gebruikersinterface via "emergency IP address"

1 IP-instellingen wijzigen

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Network and Sharing Center" en vervolgens op "Change adapter settings".
  4. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Properties".
  7. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Properties".
  9. Schakel de optie "Use the following IP address:" in.
  10. Typ 169.254.1.2 in het veld "IP address:".
  11. Typ 255.255.0.0 in het veld "Subnet mask".
  12. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Open het menu "Control Panel", ga naar de vervolgkeuzelijst "View by:" in de rechterbovenhoek en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de optie "Use the following IP address:" in.
  11. Typ 169.254.1.2 in het veld "IP address:".
  12. Typ 255.255.0.0 in het veld "Subnet mask".
  13. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Apple OS X

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en op "Network".
  3. Selecteer in het linkervenster de optie "Built-in Ethernet".
  4. Klik op "Advanced".
  5. Ga naar de pagina met TCP/IP-instellingen en selecteer de optie "Manually:" in de vervolgkeuzelijst "Configure IPv4".
  6. Typ 169.254.1.2 in het veld "IPv4 Address".
  7. Typ 255.255.0.0 in het veld "Subnet Mask".
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.