FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Netwerkprinter gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Als je printer is voorzien van een netwerkpoort (Ethernet) en/of een draadloze module, kun je de printer gewoon verbinden met de LAN-poort of het draadloze netwerk (WiFi) van je FRITZ!Box. De printer is dan beschikbaar voor het hele thuisnetwerk. De printer ontvangt printopdrachten rechtstreeks van de andere netwerkapparaten (zoals computers) en verwerkt ze zelf; dus je hoeft geen instellingen voor de printer te configureren in de FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je printer alleen is voorzien van een USB-poort, configureer je de printer als netwerkprinter of verbind je de printer via FRITZ!Box USB Remote Connection.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

DHCP-server inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van een andere router gebruikt, is de DHCP-server van de FRITZ!Box uitgeschakeld. In dit geval moet de router waarmee de FRITZ!Box is verbonden (upstream router) de nodige IP-instellingen toewijzen aan de netwerkapparaten.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Communicatie toestaan tussen draadloze apparaten

De volgende stap is alleen vereist als je de netwerkprinter wilt verbinden met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Security" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Ga naar de sectie "Additional Security Settings" en schakel de optie "The active wireless devices displayed below may communicate with each other" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Printer configureren

De netwerkprinter heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box en andere netwerkapparaten in het thuisnetwerk:

• Configureer de netwerkprinter om automatisch IP-instellingen (DHCP-client) op te halen.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de printer vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Printer verbinden met de FRITZ!Box

De netwerkprinter is verbonden met de FRITZ!Box en is beschikbaar voor het hele thuisnetwerk.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers) voor gebruik van de netwerkprinter vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.