FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Box via netwerkkabel in thuisnetwerk integreren

Je kunt je FRITZ!Box met een netwerkkabel verbinden met een andere FRITZ!Box die je al bezit en zo configureren dat deze gebruik maakt van de internetverbinding van de andere FRITZ!Box (bedrijfsmodus als IP-client).

De apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, worden zo volledig geïntegreerd in je thuisnetwerk. Met deze apparaten heb je toegang tot internet, tot andere apparatuur binnen het thuisnetwerk en kun je alle functies gebruiken van de FRITZ!Box die is aangesloten op de internetaansluiting.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Verbind een computer met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken in het thuisnetwerk. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt aan de onderzijde van het apparaat en klik op "Log In".
  3. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
  4. Selecteer "Internet router as IP client" in de vervolgkeuzelijst "Internet connection via".
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de betreffende datasnelheden van je internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 50000 in voor een Downstream van 50 Mbit/s en 5000 voor een upstream van 5 Mbit/s.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd voor gebruik in het thuisnetwerk.

Opmerking:In deze bedrijfsmodus is de FRITZ!Box niet bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het Mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

2 FRITZ!Box aansluiten

• Verbind de "WAN-poort van de FRITZ!Box met een netwerkkabel rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de FRITZ!Box met internettoegang.

3 Draadloos netwerk configureren

Je kunt de FRITZ!Box in het thuisnetwerk gebruiken als extra draadloos basisstation. Zo hebben je draadloze netwerkapparaten toegang tot internet en andere apparaten in het thuisnetwerk, zelfs als het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang niet bereikbaar is.

Als de FRITZ!Box met internettoegang de 2,4GHz-frequentieband gebruikt, kun je de FRITZ!Box in het thuisnetwerk zodanig configureren dat draadloze netwerkapparaten altijd automatisch verbinding maken met de FRITZ!Box met de sterkste ontvangst (draadloos roaming). Configureer hiervoor de volgende instellingen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer bij "Name of the wireless radio network (SSID)" de naam in van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als je de automatische selectie van kanalen hebt uitgeschakeld in de FRITZ!Box met internettoegang en een draadloos kanaal hebt ingesteld, dan stel je hetzelfde kanaal in op de FRITZ!Box in het thuisnetwerk:
    1. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
    2. Schakel in de sectie "Radio Channel Settings" de optie "Adjust the radio channel settings" in.
    3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Radio channel" het kanaal dat door de FRITZ!Box met internettoegang wordt gebruikt.
    4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  7. Schakel de optie "WPA Encryption" in.
  8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WPA mode" de optie "WPA2 (CCMP)". Als niet al je draadloze netwerkapparaten WPA2-versleuteling ondersteunen, selecteer dan de optie "WPA + WPA2".
  9. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel van de FRITZ!Box met internettoegang in.
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.