FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Automatische portforwarding configureren

De FRITZ!Box-firewall blokkeert standaard alle inkomende internetverbindingen. Als sommige internettoepassingen (bijvoorbeeld chatprogramma's, online games, file sharing programma's) die je gebruikt port forwarding voor inkomende internetverbindingen vereisen, kun je de FRITZ!Box zo configureren dat het netwerkapparaat waarop je de internettoepassing gebruikt zelf de regels voor port forwarding kan instellen wanneer dit nodig is.

De port forwarding wordt alleen geactiveerd gedurende de periode waarin de toepassing deze nodig heeft en wordt daarna door de FRITZ!Box weer gedeactiveerd.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet de internetverbinding zelf tot stand brengen via een modem (bijvoorbeeld DSL-, kabelmodem).
  • De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen bereikbaar via IPv6. Wanneer DS-Lite actief is, dan wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren voor automatische portforwarding

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik op de knop (Bewerken) naast het apparaat dat je wilt configureren .
  5. Schakel die optie "Permit independent port sharing" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Toepassing configureren voor automatische portforwarding

• Configureer de toepassing zodat deze gebruikmaakt van PCP of UPnP. Informatie over de configuratie verkrijg je bij de fabrikant, bijvoorbeeld via het handboek.

3 Firewall van de computer configureren

Wanneer de toepassing op een computer met een eigen firewall (bijv. Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden ingesteld:

Belangrijk:Als je apparaten zelf port forwarding laat instellen kan malware op deze apparaten ook port forwarding instellen en zo de firewall van de FRITZ!Box omzeilen. Configureer daarom om veiligheidsredenen een firewall op deze apparaten.

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst of toepassing toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Nu kunnen toepassingen de poorten die worden benodigd automatisch in de FRITZ!Box openen.

De recent geopende poorten worden weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface in de gedetailleerde informatie van het betreffende netwerkapparaat onder "Home Network > Home Network Overview > Network Connections". Een overzicht van de geopende poorten vind je in de gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" en onder "Diagnostics > Security".