FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

FRITZ!Repeater via LAN in het Mesh-netwerk integreren

Integreer je FRITZ!Repeater via LAN in het Mesh-netwerk van je FRITZ!Box om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Repeater neemt dan als Mesh Repeater automatisch alle instellingen over van de FRITZ!Box (Mesh Master), bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt met het beste Wi-Fi-signaal.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de Mesh Master voornemen. De Mesh Master geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de alle Mesh Repeaters. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de Mesh Repeater, meld je dan aan bij de Mesh Repeater met het wachtwoord van de Mesh Master.

Zodra de FRITZ!Repeater is geïntegreerd in het Mesh-netwerk, wordt de repeater weergegeven in de gebruikersinterface van de Mesh Master met het Mesh-pictogram :

Afb.: Mesh-overzicht met FRITZ!Repeater met verbindingstype LAN-bridge

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Repeater moet zijn uitgerust met een LAN-poort.
  • Op de FRITZ!Repeater is FRITZ!OS 7 of nieuwer geïnstalleerd.

Belangrijk:Handleidingen voor de configuratie van oudere FRITZ!Repeater-modellen zonder Mesh-ondersteuning vind je op nl.avm.de/service onder "FRITZ!WLAN > Meer modellen [FRITZ!Repeater-model] > Knowledge Base" met de zoekterm "repeater verbinden".

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

2 FRITZ!Repeater met een druk op de knop in het Mesh-netwerk integreren

Om de FRITZ!Repeater als LAN-bridge te configureren, moet je de repeater eerst met de Mesh Master verbinden via Wi-Fi. De FRITZ!Repeater wordt dan automatisch in het Mesh-netwerk geïntegreerd:

1. Plaats de FRITZ!Repeater voor configuratie in buurt van de Mesh Master. Als de FRITZ!Repeater al via LAN is verbonden met het thuisnetwerk, verbreek je deze verbinding.
  2. Wacht gedurende ongeveer 1 minuut tot de "Power"-led en de "WLAN"-led van de FRITZ!Repeater blijven branden of tot de "Connect"-led van de FRITZ!Repeater langzamer knippert.
  3. Druk kort (gedurende ongeveer 1 seconde) op de "WPS"-knop of de "Connect"-knop van de FRITZ!Repeater en laat de knop weer los. Nadat je de knop hebt losgelaten, begint de "WLAN"-led te knipperen of de "Connect"-led begint snel te knipperen.
  4. Binnen 2 minuten: Druk op de "WPS"-knop van de Mesh Master en houd de knop gedurende ongeveer 1 seconde ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen.
  5. Ca. 5 seconden nadat één of meer signaalsterkte-leds van de FRITZ!Repeater blijven branden of nadat de led voor de verbindingskwaliteit groen is geworden, is de integratie in het Mesh-netwerk voltooid.

3 FRITZ!Repeater als LAN-bridge configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Access to Home Network". Als je naar een wachtwoord gevraagd wordt, gebruik je het wachtwoord voor de gebruikersinterface van de Mesh Master.
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer de IP-instellingen die de FRITZ!Repeater moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Behoud de weergegeven Wi-Fi-instellingen voor de FRITZ!Repeater en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 FRITZ!Repeater met thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de FRITZ!Repeater met een LAN-poort in je thuisnetwerk (bijvoorbeeld FRITZ!Box, FRITZ!Powerline-adapter).

De FRITZ!Repeater is nu als LAN-bridge geïntegreerd in het Mesh-netwerk en is beschikbaar als een extra draadloos toegangspunt. De signaalsterkteleds of de led voor de verbindingskwaliteit geven de kwaliteit weer van de Wi-Fi-verbinding van het apparaat dat als eerste een verbinding tot stand heeft gebracht met het draadloze netwerk van de FRITZ!Repeater.