FRITZ!Box 4020 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4020 Service

Netwerkapparaat voor IPv6 configureren

Om het internetprotocol versie 6 (IPv6) te kunnen gebruiken op je computers, smartphones en andere netwerkapparaten, moet je IPv6 configureren op de apparaten die zijn verbonden met de FRITZ!Box.

Opmerking:In Windows 10 / 8 / 7, macOS en veel andere moderne besturingssystemen is IPv6 al standaard geïnstalleerd en ingeschakeld.

1 Netwerkapparaat configureren

In Windows 10 / 8 / 7 en macOS is IPv6 al standaard geïnstalleerd en ingeschakeld. Voor IPv6-communicatie met de FRITZ!Box raden we de volgende instellingen aan:

Windows 10

1. Klik in de taakbalk van Windows op "Start" en vervolgens op "Instellingen" .
  2. Klik in het menu "Instellingen" op "Netwerk en internet".
  3. Klik in de sectie "Netwerkinstellingen wijzigen" op "Adapteropties wijzigen".
  4. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer ("Details").
  5. Klik met de rechtermuisknop op de LAN- of draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Eigenschappen".
  7. Selecteer "Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)".
  8. Klik op "Eigenschappen".
  9. Schakel de opties "IPv6-adres automatisch ophalen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie Windows-toets + X en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk bij de knop (Weergave wijzigen) op de pijl en selecteer ("Details").
  6. Klik met de rechtermuisknop op de LAN- of draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "IPv6-adres automatisch ophalen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
  2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
  3. Klik op "Netwerk en internet" en dan op "Netwerkcentrum".
  4. Klik op "Adapterinstellingen wijzigen".
  5. Klik in de menubalk op de pijl naast de knop "Weergave wijzigen" en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop op de LAN- of draadloze verbinding waarbij onder "Apparaatnaam" de naam van de netwerkadapter staat die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Eigenschappen".
  8. Selecteer "Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)".
  9. Klik op "Eigenschappen".
  10. Schakel de opties "IPv6-adres automatisch ophalen" en "Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

macOS

1. Open de Finder op en klik op "Programma's".
  2. Klik op "Systeemvoorkeuren" en op "Netwerk".
  3. Als de computer via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box is verbonden, selecteer je in het linkerkeuzevenster "Wi-Fi" of "AirPort".
    • Als de computer via een netwerkkabel met de FRITZ!Box is verbonden, selecteer je in het linkerkeuzevenster "Ingebouwd Ethernet".
  4. Klik op "Geavanceerd...".
  5. Selecteer in de weergave "TCP/IP" in de vervolgkeuzelijst "Configureer IPv4:" de optie "Via DHCP" en in de vervolgkeuzelijst "Configureer IPv6" de optie "Automatisch".
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Linux en andere besturingssystemen of apparaten (bijvoorbeeld NAS-systeem)

• Configureer het besturingssysteem of apparaat om automatisch een IPv6-adres en DNS-server (DHCP) op te halen. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.