FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Wachtwoord voor de gebruikersinterface van de FRITZ!Box vergeten

Je bent het wachtwoord van de FRITZ!Box vergeten? ✔ Zo meld je je weer aan bij de gebruikersinterface.

De gebruikersinterface van je FRITZ!Box kun je met een zelfgekozen wachtwoord beveiligen tegen onbevoegde toegang. Wanneer je het standaardwachtwoord aan de onderkant van de FRITZ!Box hebt gewijzigd en je bent wachtwoord bent vergeten, herstel dan het wachtwoord of laad de fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box. Vervolgens kun je jezelf weer aanmelden en een nieuw wachtwoord toekennen. Om beveiligingsredenen kan het wachtwoord alleen worden teruggezet als je de gebruikersinterface opent vanuit het thuisnetwerk.

1 Wachtwoord herstellen

Als je de mogelijkheid wordt geboden om een pushservice-e-mail te laten versturen, laat je dan een e-mail met toegangslink toesturen, waarmee je het wachtwoord opnieuw kunt instellen:

1. Open de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op de link "Forgot your password?".

Afb.: Wachtwoord voor de gebruikersinterface vergeten

3. Klik op de knop "Send Push Service mail". Als de knop niet wordt weergegeven, is de Push service "Forgot password" niet geconfigureerd.
  4. Haal de e-mail op met een apparaat waarop je het verzenden en ontvangen van e-mails hebt ingeschakeld en volg de aanwijzingen in de e-mail. Als je geen e-mail hebt ontvangen, zijn óf de e-mailaccountgegevens onjuist ingevoerd bij de push service, óf de FRITZ!Box heeft geen internetverbinding.

Belangrijk:Mogelijk werd de e-mail als ongewenste reclame (spam) geclassificeerd. Controleer in dit geval ook de spammap van je e-mailpostvak.

2 Fabrieksinstellingen laden en FRITZ!Box opnieuw configureren

Als de mogelijkheid niet wordt geboden om een e-mail toe te laten sturen of wanneer je de e-mail niet hebt ontvangen, heb je pas weer toegang tot de gebruikersinterface als je de fabrieksinstellingen hebt geladen:

Fabrieksinstellingen laden

1. Koppel de FRITZ!Box gedurende 1 minuut los van de stroomvoorziening.
  2. Open binnen 10 minuten de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  3. Klik op de link "Forgot your password?".
  4. Klik op de knop "Restore Factory Settings".
  5. Open na het laden van de fabrieksinstellingen de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  6. Voer het wachtwoord in, dat aan de onderkant van de FRITZ!Box staat, en klik op "Log In".

FRITZ!Box configureren

1. Configureer de FRITZ!Box opnieuw. Als je eerst een back-up hebt gemaakt van de instellingen van de FRITZ!Box, herstel dan de instellingen. Let er hierbij op dat je niet het wachtwoord van de FRITZ!Box herstelt.
  2. Configureer de Push service "forgot password", zodat je jezelf de volgende keer het wachtwoord gemakkelijk per e-mail kunt laten toesturen.