FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

MyFRITZ!App 2 voor Android configureren

Met de MyFRITZ!App 2 voor Android kun je thuis en onderweg makkelijk en veilig toegang krijgen tot je FRITZ!Box en je thuisnetwerk. Zo kun je

• FRITZ!NAS benaderen om bestanden te up- en downloaden, of om multimediabestanden, bijvoorbeeld foto's of muziek, af te spelen.
  • het FRITZ!Box-antwoordapparaat en het doorschakelen van oproepen aan- en uitschakelen, je op de hoogte laten stellen van spraakberichten en andere gebeurtenissen (als er in de FRITZ!Box IP-telefoons zijn geconfigureerd, bijvoorbeeld FRITZ!App Fon).

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de smartphone of tablet is Android 4.1 of nieuwer geïnstalleerd.
  • De functie "home network connection" (VPN) kan alleen worden gebruikt als de FRITZ!Box van de internetprovider een publiek IPv4-adres verkrijgt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren om deze toegankelijk te maken voor applicaties

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box toegankelijk gemaakt voor applicaties. Als je deze instelling hebt gewijzigd in de FRITZ!Box, verleen applicaties dan opnieuw toegang tot de FRITZ!Box:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel in de sectie "Access Settings in the Home Network" de optie "Allow access for applications" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Draadloze verbinding met de FRITZ!Box configureren

Tijdens de configuratie van de app moet de smartphone of tablet verbonden zijn met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box (geen gasttoegang):

3 MyFRITZ!App installeren

1. Download MyFRITZ!App 2 in de Google Play Store en installeer de app op je smartphone of tablet.
  2. Start MyFRITZ!App 2.
  3. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in. Als je het aanmelden bij de FRITZ!Box met FRITZ!Box-gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingeschakeld, voer je de gebruikersnaam en het wachtwoord in.
  4. Tik op de knop "Save" om de configuratie te voltooien.