FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box met Mesh Repeater verbinden (serieschakeling)

In het Mesh-netwerk kun je meerdere Mesh Repeaters achter elkaar schakelen. Een dergelijke serieschakeling maakt het mogelijk om je thuisnetwerk uit te breiden in een bepaalde richting via het Wi-Fi-bereik van een Mesh Repeater.

Je kunt je FRITZ!Box dus niet alleen met de FRITZ!Box (Mesh Master) verbinden, maar ook met een Mesh Repeater die je al hebt. Het maakt niet uit of deze Mesh Repeater nog een FRITZ!Box is, een FRITZ!Repeater of een FRITZ!Powerline-adapter.

In deze handleiding leggen we uit hoe je je nieuwe FRITZ!Box kunt verbinden met een Mesh Repeater die je al hebt.

Afb.: Voorbeeld van een draadloze serieschakeling (cascadering) met FRITZ!Repeater en FRITZ!Box

Voorwaarden / Beperkingen

• De al aanwezige Mesh Repeater is verbonden met de Mesh Master en wordt in het Mesh-overzicht weergegeven met het Mesh-pictogram .

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box met al aanwezige Mesh Repeater verbinden

FRITZ!Box aansluiten

1. Verbind een computer via Wi-Fi of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box die je voor het eerst wilt integreren in het Mesh-netwerk.
  2. Als de computer al is verbonden met een ander apparaat in het thuisnetwerk, verbreek je deze verbinding.

FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh" ("Mesh Networking").
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel de optie "FRITZ!Box as a Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Wanneer je de nieuwe FRITZ!Box met een netwerkkabel wilt verbinden met de al aanwezige Mesh Repeater:
    1. Schakel de optie "via LAN" in.
    2. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    3. Verbind een LAN-poort van de nieuwe FRITZ!Box met een netwerkkabel óf rechtstreeks óf via een hub/switch met een LAN-poort van de Mesh Repeater.
    • Wanneer je de nieuwe FRITZ!Box via Wi-Fi wilt verbinden met de al aanwezige Mesh Repeater:
      1. Schakel de optie "via Wi-Fi" ("via wireless LAN") in.
      2. Selecteer in de tabel het Wi-Fi-netwerk van de Mesh Repeater aan de hand van het MAC-adres van de repeater.

Opmerking:Je kunt het MAC-adres opzoeken in de gebruikersinterface van de Mesh Repeater onder "Wi-Fi > Wi-Fi Network" ("Wireless > Radio Network").

3. Voer in het invoerveld "Network key" de Wi-Fi-netwerksleutel in van de Mesh Repeater.
      4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box in het Mesh-netwerk opnemen

Om de nieuwe FRITZ!Box in het Mesh-netwerk op te nemen, is alleen een druk op de knop van de nieuwe FRITZ!Box en de Mesh Master nodig. Vervolgens wordt de nieuwe FRITZ!Box via de netwerkverbinding met de Mesh Master automatisch geïntegreerd in het Mesh-netwerk:

1. Druk op de verbindingsknop van de nieuwe FRITZ!Box (zie tabel) en houd de knop ingedrukt tot de "WLAN"-led begint te knipperen. Mogelijk gaan er ook nog andere leds knipperen.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de Mesh Master en houd de knop ingedrukt tot de bevestigingsled (zie tabel) oplicht. Mogelijk lichten er ook andere leds op.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 AX, 7530, 7520, 6890, 6850, 6660Connect / WPSConnect / WPS
    FRITZ!Box 6591, 6590Connect / WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7490, 7430, 5491, 5490WLAN WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6490, 6430WLAN WPSWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7560, 7362 SLWLANWLAN / DECT
    FRITZ!Box 7583, 7582, 7581, 7580WPSWLAN / Info
    FRITZ!Box 6820, 4040, 4020, 3490WPSWLAN
  3. De procedure is voltooid, zodra de Mesh Master de nieuwe FRITZ!Box in het Mesh-overzicht weergeeft met het Mesh-pictogram .

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

Als de nieuwe FRITZ!Box via Wi-Fi is verbonden met de al aanwezige Mesh Repeater:

1. Plaats de FRITZ!Box zo dat deze het Wi-Fi-signaal van de Mesh Repeater in goede kwaliteit kan ontvangen. Tips voor het plaatsen vind je in de handleiding Mesh Repeater optimaal plaatsen.