FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box USB Remote Connection meldt "An error occurred while installing system components [...]"

De installatie van het programma FRITZ!Box USB Remote Connection op een computer met Windows 7 (64 bit) wordt afgebroken. Daarbij wordt de volgende foutmelding weergegeven:

"An error occurred while installing system components for fritzbox-usb-fernanschluss. Setup cannot continue until all system components have been successfully installed. Component .NET Framework 3.0 (x86) has failed to install with the following error message: This version of the .NET Framework 3.0 is not supported on a 64-bit operating system. Contact your application vendor".

Oorzaak

• Er is een 32bit-webbrowser (bijvoorbeeld Firefox, Chrome, Safari) gebruikt om het programma FRITZ!Box Remote Connection te downloaden op een computer met Windows 7 (64 bit), of de webbrowser heeft niet correct doorgegeven aan de downloadserver dat een 64bit-versie van Windows wordt gebruikt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Juiste versie van programma downloaden en installeren

Installeer het programma FRITZ!Box USB Remote Connection met Internet Explorer (64 bit)

1. Meld je op de computer aan als de Windows-gebruiker die FRITZ!Box USB Remote Connection wil gebruiken.

Belangrijk:Als de gebruiker geen administratorrechten heeft, moet je tijdens de installatie of als je het programma voor het eerst opstart een geldig administratorwachtwoord invoeren.

2. Klik op "Start" en vervolgens op "Alle programma's".
  3. Start "Internet Explorer (64-Bit)".
  4. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  5. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  6. Klik op het tabblad "USB Remote Connection".
  7. Klik op de link "USB Remote Connection software".
  8. Klik in het venster "USB remote connection" op "Download".
  9. Download het bestand "fritzbox-usb-fernanschluss.application".
  10. Dubbelklik op het gedownloade bestand en volg de instructies op het beeldscherm.
  11. Herhaal de stappen 1 - 10 voor elke Windows gebruiker die de FRITZ!Box USB Remote Connection op deze computer zal gebruiken.