FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

FRITZ!Box via powerline in thuisnetwerk gebruiken

Je kunt je FRITZ!Box via het stroomnet, bijvoorbeeld met FRITZ!Powerline, verbinden met een FRITZ!Box die je al bezit en zo configureren dat deze de internetverbinding van de andere FRITZ!Box deelt (bedrijfsmodus als IP-client).

De computers, smartphones of andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, worden zo volledig geïntegreerd in je thuisnetwerk. Met deze apparaten heb je toegang tot internet, tot andere apparatuur in het thuisnetwerk en kun je alle functies gebruiken van de FRITZ!Box die is aangesloten op de internetverbinding.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

• Verbind een computer via een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken in het thuisnetwerk. Als de computer als is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Mesh".
  3. Klik op het tabblad "Mesh Settings".
  4. Schakel in de sectie "Mesh Operating Mode" de optie "Mesh Repeater" in.
  5. Schakel de optie "This FRITZ!Box is a network device (IP client) in the home network [...]" in.
  6. Schakel de optie "via LAN" in.
  7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd voor gebruik in het thuisnetwerk.

Opmerking:Daardoor is deze FRITZ!Box niet meer bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen nog via het mesh- of thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box met internettoegang en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box krijgt toegewezen van de FRITZ!Box met internettoegang.

2 FRITZ!Box met het thuisnetwerk verbinden

Hier leggen we uit hoe je twee FRITZ!Boxen met elkaar kunt verbinden via het stroomnet met FRITZ!Powerline als voorbeeld:

Opmerking:Informatie over de configuratie van andere powerline-adapters krijg je van de fabrikant van de adapters; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

1. Sluit de eerste FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box met internettoegang.
  2. Sluit de tweede FRITZ!Powerline-adapter aan op een stopcontact in de buurt van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk.
    • De powerline-verbinding wordt nu automatisch tot stand gebracht en de "Powerline"-leds op beide adapters blijven branden.

Opmerking:In uitleveringstoestand gebruiken de adapters van de FRITZ!Powerline-set een uniek netwerkwachtwoord. De adapters zijn meteen klaar voor gebruik en je hoeft geen extra instellingen te configureren.

3. Verbind de eerste FRITZ!Powerline-adapter via een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box met internettoegang.
  4. Verbind de tweede FRITZ!Powerline-adapter via een netwerkkabel met de "WAN"-poort van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk.
    • Zodra de "LAN"-leds van allebei de FRITZ!Powerline-adapters blijven branden, is de verbinding tot stand gebracht.

3 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box met internettoegang FRITZ!OS 6.90 of nieuwer is geïnstalleerd, verbind je de apparaten met een mesh:

1. Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box met internettoegang en houd deze ingedrukt tot de "WLAN"-led knippert. Mogelijk knipperen ook meerdere leds.
  2. Binnen 2 minuten: Druk op de verbindingsknop van de FRITZ!Box in het thuisnetwerk en houd deze ingedrukt tot de bevestigingsled kort gaat branden. Mogelijk branden er ook kort andere leds.
    FRITZ!Box-modelVerbindingsknopBevestigingsled
    FRITZ!Box 7590, 7530 Connect / WPS Connect / WPS
    FRITZ!Box 7580, 4040 WPS Info
    FRITZ!Box 7560 WiFi Info
    FRITZ!Box 7490, 5491 WLAN WPS Info
    FRITZ!Box 6591 Connect / WPS Info
  3. De procedure is voltooid, zodra de FRITZ!Box met internettoegang de FRITZ!Box in het thuisnetwerk of in de mesh weergeeft met het meshpictogram .