FRITZ!Box 4040 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 4040 Service

Betaalkaartlezer gebruiken in het FRITZ!Box-thuisnetwerk

Als je betaalkaartlezer is voorzien van een LAN-poort (Ethernet) en/of een draadloze module, kun je de kaartlezer gewoon verbinden met een LAN-poort of het draadloze netwerk van je FRITZ!Box en deze gebruiken om betaalkaarten te lezen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-Server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van een andere router gebruikt, is de DHCP-server van de FRITZ!Box uitgeschakeld. In dit geval moet de router waarmee de FRITZ!Box is verbonden (upstream router) de nodige IP-instellingen toewijzen aan de netwerkapparaten.

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Betaalkaartlezer configureren

De betaalkaartlezer heeft speciale IP-instellingen nodig om te communiceren met de FRITZ!Box:

• Stel de configuratie van de betaalkaartlezer in op automatisch IP-instellingen ophalen (DHCP-client).

Opmerking:Informatie over de configuratie van de betaalkaartlezer vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Betaalkaartlezer verbinden met de FRITZ!Box

De betaalkaartlezer is verbonden met de FRITZ!Box en kan worden gebruikt om betaalkaarten te lezen.

Opmerking:Meer informatie over de configuratie van de betaalkaartlezer vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.