Toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet

Je kunt je FRITZ!Box configureren om deze veilig te benaderen vanaf internet. Op deze manier heb je bijvoorbeeld toegang tot de oproeplijst van de FRITZ!Box, de documenten en mediabestanden in FRITZ!NAS, of kun je instellingen configureren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Ter bescherming tegen onbevoegde toegang kun je de FRITZ!Box vanaf internet alleen benaderen via een versleutelde HTTPS-verbinding (Hypertext Transfer Protocol Secure) en moet je een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Voorwaarden / Beperkingen

2 MyFRITZ! gebruiken voor toegang tot de FRITZ!Box

1. Open myfritz.net in een webbrowser.
  2. Voer in de betreffende invoervelden het e-mailadres en het MyFRITZ!-wachtwoord in die je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ! en klik op "Aanmelden".

Afb.: Aanmelden bij myfritz.net

3. Los de captcha op.
  4. Klik in het apparaatoverzicht van MyFRITZ! op de FRITZ!Box waartoe je toegang wilt hebben.
    • Je wordt direct doorgestuurd naar de MyFRITZ!-startpagina van de FRITZ!Box.
  5. Als de webbrowser meldt dat de verbinding niet vertrouwd of onveilig is, bevestig dan de beveiligingswaarschuwing als volgt:

Opmerking:De verbinding met de FRITZ!Box is geen beveiligingsrisico. De webbrowser geeft deze waarschuwing alleen weer, omdat het individuele beveiligingscertificaat van de FRITZ!Box niet bekend is bij derden die dergelijke certificaten uitgeven.

• Google Chrome: "Geavanceerd > Doorgaan naar [...].myfritz.net (onveilig)".
    • Mozilla Firefox: "Geavanceerd > Uitzondering toevoegen... > Beveiligingsuitzondering bevestigen".
    • Microsoft Edge: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Microsoft Internet Explorer: "Doorgaan naar deze webpagina (niet aanbevolen)".
    • Apple Safari: "Doorgaan".
  6. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven bij het configureren van je MyFRITZ!-account voor de FRITZ!Box-gebruiker en klik op "Log In".

De MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box wordt nu geladen, waarna je toegang hebt tot je oproeplijst, berichten op het FRITZ!Box-antwoordapparaat, FRITZ!NAS-inhoud en de FRITZ!Box-gebruikersinterface.