De FRITZ!Box voor gebruik met een andere router configureren

De FRITZ!Box kan de bestaande internetverbinding van een andere router delen. De FRITZ!Box biedt dan een eigen netwerk dat is gescheiden van de router. Hierdoor krijgen computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden hun IP-instellingen niet meer van de andere router, maar van de FRITZ!Box. De firewall van de FRITZ!Box blijft ingeschakeld.

Belangrijk:Als de andere router een FRITZ!Box is, configureer dan beide FRITZ!Boxen voor parallel gebruik.

Voorwaarden / beperkingen

• Sommige kabelproviders ondersteunen deze bedrijfsmodus niet. Bij FRITZ!Boxen van deze provider ontbreekt de functie "Internet connection via 'LAN 1".
  • Het is niet mogelijk om vanuit het netwerk van de andere router apparaten te benaderen die zijn aangesloten op de FRITZ!Box.
  • Je kunt MyFRITZ! niet gebruiken.
  • Functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld portforwarding en inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de andere router, niet of slechts beperkt bruikbaar.
  • De FRITZ!Box en de andere router moeten verschillende IP-netwerken gebruiken.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Schakel de optie "Internet connection via 'LAN1'" in.
  4. Als de andere router een DHCP-server beschikbaar stelt, schakel je de optie "Obtain the IP address automatically (DHCP)" in.
    • Als de andere router geen DHCP-server ter beschikking stelt, schakel je de optie "Configure the IP address manually" in en voer je de IP-instellingen in die passen bij het IP-netwerk van de router:
      • "IP address": IP-adres van het netwerk van de router.

Voorbeeld:
        De router heeft het IP-adres 192.168.100.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en bevindt zich dus in het netwerk 192.168.100.0. In dit geval kun je 192.168.100.2 invoeren als het IP-adres.

Belangrijk:Het gekozen IP-adres mag niet worden gebruikt door een ander apparaat in het netwerk van de router.

• "Subnet mask": Subnetmasker van de router
      • "Default gateway": IP-adres van de router
      • "Primary DNS server": IP-adres van de router
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van de internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 32000 in voor een Downstream van 32 Mbit/s en 2000 voor een upstream van 2 Mbit/s.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box met het netwerk verbinden

• Verbind de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de meegeleverde gele netwerkkabel) rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de router.