De FRITZ!Box voor gebruik met een andere router configureren

De FRITZ!Box kan de bestaande internetverbinding van een andere router delen. Hierbij stelt de FRITZ!Box een eigen netwerk ter beschikking dat is gescheiden van de router. Hierdoor verkrijgen computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden hun IP-instellingen niet meer van de andere router, maar van de FRITZ!Box. De firewall van de FRITZ!Box blijft ingeschakeld.

Belangrijk:Als de andere router een FRITZ!Box is, configureer dan beide FRITZ!Boxen voor parallel gebruik.

Voorwaarden / Beperkingen

• Sommige kabelproviders ondersteunen deze bedrijfsmodus niet. Bij FRITZ!Boxen van deze provider ontbreekt de functie "Internet connection via 'LAN 1".
  • De toegang tot apparaten die aan de FRITZ!Box zijn aangesloten is vanuit het netwerk van de andere router niet mogelijk.
  • Je kunt MyFRITZ! niet gebruiken.
  • Functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld port forwarding en inkomende VPN-verbindingen), zijn, afhankelijk van de andere router, niet of slechts beperkt bruikbaar.
  • De FRITZ!Box en de andere router moeten verschillende IP-netwerken gebruiken.

1 FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Schakel de optie "Internet connection via 'LAN1'" in.
  4. Als de andere router een DHCP-server ter beschikking stelt, schakel je de optie "Obtain the IP address automatically (DHCP)" in.
    • Als de andere router geen DHCP-server ter beschikking stelt, schakel je de optie "Configure the IP address manually" in en voer je de IP-instellingen in die passen bij het IP-netwerk van de router:
      • "IP address": IP-adres van het netwerk van de router.

Voorbeeld:
        De router heeft het IP-adres 192.168.100.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en bevindt zich dus in het netwerk 192.168.100.0. In dit geval kun je 192.168.100.2 invoeren als het IP-adres.

belangrijk:Het gekozen IP-adres mag niet worden gebruikt door een ander apparaat binnen het netwerk van de router.

• "Subnet mask": Subnetmasker van de router
      • "Default gateway": IP-adres van de router
      • "Primary DNS server": IP-adres van de router
  5. Voer in de invoervelden "Downstream" en "Upstream" de snelheden van de internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 32000 in voor een Downstream van 32 Mbit/s en 2000 voor een upstream van 2 Mbit/s.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box met het netwerk verbinden

• Verbind de "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box via een netwerkkabel (bijvoorbeeld de meegeleverde gele netwerkkabel) rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de router.

De FRITZ!Box gebruikt nu de internetverbinding van de andere router.

3 FRITZ!Box-gebruikersinterface openen

Op apparaten die via de poorten "LAN 2 tot LAN 4" of het draadloze netwerk zijn verbonden met de FRITZ!Box kun je de gebruikersinterface zoals gewoonlijk openen via http://fritz.box.

Op apparaten die niet met de FRITZ!Box maar met de andere router zijn verbonden, kun je de gebruikersinterface zo openen:

1. Als de FRITZ!Box het IP-adres via DHCP krijgt toegewezen door de router, voer je in de webbrowser het IP-adres in dat de FRITZ!Box door de router krijgt toegewezen, bijvoorbeeld 192.168.100.20.
    • Als je het IP-adres in de FRITZ!Box handmatig hebt ingevoerd, voer je in de webbrowser het IP-adres in dat je in de gebruikersinterface hebt ingevoerd in het invoerveld "IP address", bijvoorbeeld 192.168.100.2.
  2. Voer in de invoervelden de gebruikersnaam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die toegangsrechten voor de FRITZ!Box heeft vanaf internet. en klik op "Log in".

Opmerking:Je kunt de toegangsrechten voor FRITZ!Box-gebruikers wijzigen in de gebruikersinterface onder "System > FRITZ!Box Users".

4 FRITZ!Box configureren voor telefoneren via een andere router

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je telefoons wilt aansluiten aan de FRITZ!Box en deze vervolgens wilt gebruiken om te bellen via de internetverbinding van de andere router: