Extern faxapparaat in FRITZ!Box configureren

Met een faxapparaat dat aangesloten is aan een analoge poort of aan de poort voor ISDN-toestellen van je FRITZ!Box, kun je faxberichten verzenden en ontvangen via internet.

1 Faxoverdracht met T.38 inschakelen

Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te versturen en ontvangen, moet je T.38 (fax over IP) voor faxoverdracht inschakelen in de FRITZ!Box. Met T.38 wordt een speciaal netwerkprotocol voor faxoverdracht gebruikt in plaats van faxtonen. Daardoor is de faxoverdracht aanzienlijk minder gevoelig voor interferentie:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op het tabblad "Line Settings". Als het tabblad niet wordt weergegeven, configureert je kabelprovider automatisch de instellingen voor de aansluiting tijdens de configuratieprocedure. Je kunt deze instellingen achteraf niet wijzigen. Informatie over de instellingen verkrijg je bij je kabelprovider.
  4. Schakel in de sectie "Voice Packets" de optie "Fax transmission using T.38" in. Als deze sectie niet wordt weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Faxapparaat opnieuw configureren

Configureer het faxapparaat ook dan in de FRITZ!Box, als het apparaat met de FRITZ!Box is verbonden via een ISDN-telefooncentrale:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als het faxapparaat al wordt weergegeven in de lijst met telefoontoestellen, klik je bij het faxapparaat op de knop (verwijderen).
  4. Configureer het faxapparaat opnieuw: klik op de knop "Configure New Device" en volg de instructies.
  5. Als je tijdens het configureren niet kunt selecteren met welke aansluiting het faxapparaat is verbonden, is op deze aansluiting al een ander telefonieapparaat geconfigureerd. Je moet dit apparaat eerst verwijderen.
  6. Als het faxapparaat is aangesloten aan de poort "FON S0" van de FRITZ!Box, zie je tijdens het configureren welke telefoonnummers je kunt toewijzen aan het faxapparaat. Als het faxapparaat is aangesloten via een ISDN-telefooncentrale, moet je het telefoonnummer toewijzen aan de nevenaansluiting van de ISDN-telefooncentrale waarop het faxapparaat is aangesloten.