Maximale kabellengte

Je kunt diverse apparaten (bijvoorbeeld telefoonapparaten, printers, computers) aansluiten op je FRITZ!Box. De kabels van deze apparaten kunnen niet onbeperkt worden verlengd; dus we geven je hier informatie over de maximale lengte van elk type kabel.

1 Netwerkkabel

De netwerkkabel tussen de FRITZ!Box en een computer of hub/switch kan maximaal 100 m lang zijn.

2 Kabels voor telefoonapparaten

De kabel tussen een telefoonapparaat en een analoge extensie (bijvoorbeeld "FON 1") op de FRITZ!Box kan doorgaans 100 m lang zijn. Dit hangt af van het gebruikte telefoonapparaat.

De kabel tussen een telefoonapparaat en de poort "FON S0" op de FRITZ!Box kan doorgaans 10 m lang zijn.

Opmerking:Je kunt ook een monteur vragen een S0-bus te installeren en deze te verbinden met de poort "FON S0". De ISDN-poort "FON S0" op de FRITZ!Box moet zijn afgesloten met twee weerstanden van 100 ohm op de poort "FON S0".

3 Kabels voor USB-apparaten

De kabel van een USB-apparaat (bijvoorbeeld een printer, apparaat voor massaopslag) dat is verbonden met de USB-poort op de FRITZ!Box, moet niet langer zijn dan 5 m.

4 Coaxiale kabel

De lengte van de coaxiale kabel hangt af van je kabelverbinding. Om die reden is er geen coaxiale kabel meegeleverd met je FRITZ!Box.

Opmerking:De aansluiting op de FRITZ!Box is een gewone (vrouwelijke) F-connector volgens IEC 60169-24.
Je kabelprovider kan je meer informatie geven over de nodige kabellengten en -kenmerken (bijvoorbeeld demping).