Automatisch opstarten van de computer via internet mislukt

Je hebt de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" ingeschakeld voor je computer in de FRITZ!Box, maar de computer start niet automatisch op wanneer je de computer opent via internet.

Oorzaak

• De FRITZ!Box verstuurt niet het Magic-pakket dat is vereist om de computer automatisch op te starten ("Wake on LAN").

1 Wachten op komend FRITZ!OS

We werken aan een oplossing en zullen dit probleem zo spoedig mogelijk verhelpen met een FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Als je de FRITZ!Box bij de kabelprovider huurt, wordt de FRITZ!OS-update niet door AVM, maar door de kabelprovider ter beschikking gesteld en automatisch geïnstalleerd. Je kabelprovider kan je van informatie voorzien over de mogelijke data voor de update.

Workaround

Start de computer handmatig via de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast de computer die je wilt starten op de knop (bewerken).
  5. Klik op de knop "Start Computer".

Nu wordt de computer vanuit de slaapstand gestart. Kort daarna, meestal al na een paar seconden, heb je toegang tot de gedeelde bestanden en serverdiensten van de computer.