Computer wordt niet automatisch opgestart op bij toegang vanaf internet

Hoewel de optie "Start this computer automatically as soon as it is accessed from the Internet" in de FRITZ!Box is ingeschakeld voor je computer, wordt deze bij toegang vanaf internet niet automatisch opgestart.

Oorzaak

• De FRITZ!Box verstuurt niet het magicpakket dat is vereist om de computer automatisch op te starten ("Wake on LAN").

1 Wachten op toekomstig FRITZ!OS

We werken aan een oplossing en zullen dit probleem zo spoedig mogelijk verhelpen met een FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box. We kunnen nog geen datum voor de update noemen.

Bij FRITZ!Boxen die door kabelproviders in bruikleen worden gegeven, wordt de FRITZ!OS-update niet door AVM, maar door de kabelprovider ter verspreid en automatisch geïnstalleerd. Je kabelprovider kan je van informatie voorzien over de mogelijke data voor de update.

Workaround

Start de computer handmatig op via de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in de gebruikersinterface op "Home Network" en vervolgens op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Connections".
  4. Klik naast de computer die je wilt opstarten op de knop (Bewerken).
  5. Klik op de knop "Start Computer".

Nu wordt de computer vanuit de slaapstand opgestart. Kort daarna, meestal al na een paar seconden, heb je toegang tot de gedeelde bestanden en serverdiensten van de computer.