Kunnen hotspotservices van een kabelprovider worden gebruikt met de FRITZ!Box?

Sommige kabelproviders bieden zogenaamde hotspotservices waarmee de draadloze privérouters van hun klanten beschikbaar worden gesteld voor internettoegang door alle andere klanten.

De hotspotservices (Homespot) van Vodafone Kabel Deutschland kunnen worden gebruikt met de FRITZ!Box 6490 Cable. De Homespot kan worden in- of uitgeschakeld in de klantenportal van Vodafone Kabel Deutschland. Je kabelprovider configureert de FRITZ!Box vervolgens automatisch of schakelt de service weer uit. Je hoeft geen instellingen te wijzigen in de FRITZ!Box zelf.

Andere hotspotservices kunnen alleen worden gebruikt met speciale draadloze routers die door de betreffende kabelprovider worden verstrekt. Andere hotspotservices kunnen momenteel niet worden gebruikt met de FRITZ!Box.

Opmerking:De FRITZ!Box 6490 Cable ondersteunt de specificatie "HotSpot 2.0/Passpoint". Met deze functie kunnen alle kabelproviders ook de FRITZ!Box gebruiken voor hun hotspotservices. Of en in hoeverre een kabelprovider toestaat dat de eigen hotspotservices worden gebruikt met de FRITZ!Box, hangt af van de provider.