Televisieontvangst in FRITZ!Box configureren

De FRITZ!Box is voorzien van vier tuners voor kabeltelevisie (DVB-C) waarmee vier zenders tegelijkertijd kunnen worden doorgegeven ("stream") naar netwerkapparaten in het thuisnetwerk. Elke tablet, smartphone of computer waarop een compatibele mediaplayer (bijvoorbeeld FRITZ!App TV, VLC-mediaplayer) is geïnstalleerd, kan worden gebruikt om programma's te selecteren en af te spelen. Afhankelijk van de mediaplayer zijn naast het programma-aanbod ook opties beschikbaar zoals een elektronische programmagids (EPG), teletekst en het selecteren van ondertiteling en audiosporen.

Belangrijk:Sommige kabelproviders ondersteunen deze functie niet. In dit geval is de menuoptie "DVB-C" niet beschikbaar in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Voorwaarden / Beperkingen

• Maximaal zes netwerkapparaten kunnen het programma-aanbod tegelijkertijd afspelen.
  • Maximaal vier verschillende zenders kunnen tegelijkertijd worden afgespeeld op verschillende netwerkapparaten.
  • De FRITZ!Box geeft geen gecodeerd programma-aanbod door (bijvoorbeeld commerciële HD-zenders, betaaltelevisie).

1 FRITZ!Box configureren

Begin met het zoeken van zenders om de zenders te configureren of nieuwe zenders toe te voegen:

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op "Start Channel Search".

2 Netwerkapparaat configureren

Om IP-streams af te kunnen spelen heb je op de gewenste netwerkapparaten een app of programma nodig:

Belangrijk:De app of het programma moet RTP-streams (Real-time Transport Protocol) kunnen ontvangen.

1. Installeer op Android- en iOS-apparaten een passende app, bijvoorbeeld FRITZ!App TV.
  2. Installeer op een computer met Windows of macOS een passend programma, bijvoorbeeld VLC media player.