Televisieontvangst via DVB-C met FRITZ!Box configureren

De FRITZ!Box is voorzien van een quadtuner voor kabeltelevisie (DVB-C) en kan dus vier zenders tegelijkertijd doorgeven aan netwerkapparaten in het thuisnetwerk ("streamen").

Om de stream op je apparaten af te spelen kun je gebruikmaken van FRITZ!App TV of een andere compatibele mediaplayer zoals bijvoorbeeld VLC media player. Televisies die de Sat>IP-technologie ondersteunen hebben rechtstreeks toegang tot de tuners van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Sommige kabelproviders ondersteunen deze functie niet. In dit geval is de menuoptie "DVB-C" niet beschikbaar in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Voorwaarden / Beperkingen

• Maximaal zes apparaten kunnen het programma-aanbod tegelijkertijd afspelen.
  • Maximaal vier verschillende zenders kunnen tegelijkertijd worden afgespeeld op verschillende apparaten.
  • Afspelen van versleutelde zenders is alleen mogelijk via SAT>IP. Bovendien moet de televisie beschikken over een CI/CI+-slot.

1 Live TV inschakelen

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Live TV".
  3. Als de knop "Enable Live TV" wordt weergegeven, klik je op deze knop. Nadat Live TV is ingeschakeld, start de FRITZ!Box opnieuw op.
    • Als de knop "Enable Live TV" niet wordt weergegeven, is de Live TV al ingeschakeld.

2 Zoeken naar zenders starten

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel Search".
  3. Klik op de knop "Start Channel Search".

3 Apparaten configureren voor het afspelen van het programma-aanbod

Mobile apparaten (Android of iOS)

Op smartphones en tablets met Android of iOS kun je de FRITZ!App TV gebruiken:

Computer (Windows, macOS of Linux)

Op computers met Windows, macOS of Linux kun je VLC media player gebruiken:

Televisies met SAT>IP-functie

Televisies met SAT>IP-functie hebben rechtstreeks toegang tot de tuners van de FRITZ!WLAN Repeater:

Opmerking:SAT>IP kan door fabrikanten verschillend worden aangeduid (bijvoorbeeld DVB via IP, SAT to IP). Panasonic noemt het bijvoorbeeld "TV>IP".