Programma-aanbod met VLC media player afspelen

Als de ontvangst van het programma-aanbod is geconfigureerd, kunnen computers in het thuisnetwerk met VLC mediaplayer de IP-stream van de FRITZ!Box afspelen. Naast het afspelen van HD- en SD-zenders kun je met VLC geluidsporen en ondertiteling selecteren en de elektronische programmagids (EPG) weergeven.

Hoe je VLC mediaplayer configureert om de IP-stream af te spelen, beschrijven we hier met als voorbeeld versie 2.2.0.

Voorwaarden / Beperkingen

• Om HD-programma's af te spelen is een netwerkwerkbandbreedte van minstens 10 MBit/s vereist.
  • De elektronische programmagids (EPG) kan alleen worden gebruikt in Windows.

1 VLC media player installeren

2 Zenderlijst van de FRITZ!Box downloaden

1. Klik op "DVB-C" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "DVB-C" op "Channel List".
  3. Klik in het tabblad "SD" met de rechtermuisknop op de link "Generate channel list" (rechtsonder).
  4. Selecteer in het contextmenu "Doel opslaan als" of "Koppeling opslaan als" en voer een opslaglocatie in.
  5. Herhaal de stappen 3 en 4 op het tabblad "HD".

3 VLC mediaplayer bedienen

Zenders selecteren en afspelen

1. Start de VLC media player.
  2. Sleep de zenderlijst via drag-and-drop (slepen en neerzetten) in het hoofdvenster van de VLC mediaplayer.
  3. Dubbelklik op de naam van een zender in de Afspeellijst om het afspelen te starten.
  4. Gebruik de knoppen "Vorige" en "Volgende" in de navigatiebalk van VLC om de zender te wisselen.

Ondertitel selecteren

• Klik in de menubalk van VLC mediaspeler op "Ondertitels". Beweeg de muisaanwijzer over de de optie "Ondertitelspoor" en selecteer een ondertitel.

Audiospoor selecteren

• Klik in de menubalk van VLC mediaspeler op "Audio". Beweeg de muisaanwijzer over de optie "Audiospoor" en selecteer een audiospoor om af te spelen.

Elektronische programmagids (EPG) gebruiken

• Klik in de menubalk van VLC mediaplayer op "Extra" en vervolgens op "Programmagids" om de elektronische programmagids weer te geven.