Op FRITZ!Box aangesloten USB-printer configureren

In het thuisnetwerk kun je een op de FRITZ!Box aangesloten USB-printer gebruiken als netwerkprinter of je kunt deze gebruiken met het programma USB Remote Connection. Welke bedrijfsmodus het meest zinvol is, hangt af van je vereisten en de gebruikte printer.

Printer als netwerkprinter configureren

1. Configureer de met de FRITZ!Box verbonden USB-printer als netwerkprinter als
    • je de printer wilt gebruiken op elke computer, ongeacht het besturingssysteem en zonder extra software.
    • je de printer wilt gebruiken op smartphones of tablets.
    • je de inktniveau-indicator van de printer en extra functies van all-in-one-apparaten, zoals scannen of faxen, niet gebruikt. Deze functies kunnen niet worden gebruikt als de printer is geconfigureerd als netwerkprinter.
    • de printer gegevens kan verwerken in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP). Printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen (bijvoorbeeld sommige GDI- of LIDIL-printers), kunnen niet worden gebruikt als netwerkprinter.

Printer met USB Remote Connection gebruiken

1. Configureer de USB-printer om deze te gebruiken met het programma FRITZ!Box USB Remote Connection als
    • de USB-printer een multifunctioneel apparaat, multifunctionele printer of een "all-in-one apparaat" is en je het apparaat ook wilt gebruiken om te scannen en te faxen.
    • je de printer alleen wilt gebruiken op computers met Windows 10 / 8 / 7.
    • je de inktniveau-indicator en andere gemaksfuncties van de printer wilt gebruiken
    • de printer alleen bidirectioneel kan worden bediend of via ingekapselde gegevens. Dit is vaak het geval bij sommige GDI- en LIDIL-printers.