Andere DNS-servers in FRITZ!Box configureren

DNS-servers op internet vertalen alfanumerieke namen van internetservers naar numerieke IP-adressen (bijvoorbeeld avm.de naar 212.42.244.80). Voor de naamomzetting van internetadressen maakt de FRITZ!Box gebruik van de DNS-servers die door de internetprovider worden toegewezen aan de FRITZ!Box als de internetverbinding tot stand wordt gebracht.

Als je andere DNS-servers wilt gebruiken in je thuisnetwerk, kun je die configureren in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Voorwaarden / Beperkingen

• Sommige kabelproviders ondersteunen deze functie niet. Bij FRITZ!Boxen van deze providers wordt geen optie weergegeven voor de configuratie van andere DNS-servers.
  • Voor internettelefonie, push service mails en enkele andere functies gebruikt de FRITZ!Box altijd de DNS-server van de kabelprovider.

DNS-server configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op Type of Connection" of "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "DNS Server". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Als je andere DNSv4-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Use other DNSv4 servers" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv4-server in het invoerveld "Preferred DNSv4 server" in.

LET OP!Als het IP-adres onjuist wordt ingevoerd, is IPv4-internettoegang via de FRITZ!Box niet meer mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv4-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv4-server in het invoerveld "Alternative DNSv4 server".
  5. Als je andere DNSv6-servers wilt configureren:

Belangrijk:Het is alleen mogelijk om IPv6-servers in de FRITZ!Box te configureren als de kabelprovider deze functie heeft ingeschakeld. Als het nog niet mogelijk is om IPv6-servers te configureren, zal je provider deze functie inschakelen zodra de provider een IPv6-internetverbinding ondersteunt.

1. Schakel de optie "Use other DNSv6 servers" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv6-server in het invoerveld "Preferred DNSv6 server" in.

LET OP!Als het IP-adres onjuist wordt ingevoerd, is IPv6-internettoegang via de FRITZ!Box niet meer mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv6-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv6-server in het invoerveld "Alternative DNSv6 server".