FRITZ!Box voor gebruik aan de kabelaansluiting configureren

De FRITZ!Box cable is optimaal voorbereid om te gebruiken aan de kabelaansluiting. FRITZ!Boxen die worden verstrekt door je kabelprovider zijn al ontgrendeld voor de betreffende kabelaansluiting en worden automatisch geconfigureerd.

Als je FRITZ!Box niet door je kabelprovider is verstrekt, hoef je deze alleen maar aan te sluiten op het aansluitpunt en te laten ontgrendelen door je provider. De volledige veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia kan vervolgens onbeperkt worden gebruikt door alle apparatuur in je thuisnetwerk.

Als je je FRITZ!Box in de winkel hebt gekocht en wilt gebruiken bij één van de volgende providers, volg je de handleiding die van toepassing is op jouw provider:

Als je je FRITZ!Box bij een andere provider wilt gebruiken, ga je te werk zoals beschreven in deze handleiding.

1 FRITZ!Box laten ontgrendelen

Als je je FRITZ!Box in de winkel hebt gekocht, moet je deze eventueel laten ontgrendelen door je kabelprovider:

• Informeer bij je kabelprovider of je FRITZ!Box voor je kabelaansluiting moet worden ontgrendeld.
    • Bij sommige providers heb je voor het ontgrendelen het serienummer en het MAC-adres van de kabelmodem van je FRITZ!Box (CM MAC) nodig. Deze informatie vind je op de sticker aan de onderkant van het apparaat.

afb.: Serienummer en CM MAC

2 FRITZ!Box aansluiten op kabelaansluiting

• Sluit de FRITZ!Box aan op de kabelaansluiting. Een gedetailleerde handleiding vind je op de installatieposter die met de FRITZ!Box is meegeleverd en in het handboek.

Opmerking:Als de oorspronkelijke installatie is uitgevoerd door een kabelmonteur, gebruik dan de coaxiale kabel (zonder verlengsnoer) die is verstrekt door de monteur om de FRITZ!Box aan te sluiten op het aansluitpunt of op de door de installateur gebruikte wandcontactdoos.

3 Internettoegang configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box in de winkel hebt gekocht:

Opmerking:Als de FRITZ!Box door je kabelprovider is verstrekt, wordt deze automatisch door de provider geconfigureerd.

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Voer het FRITZ!Box-wachtwoord in dat is afgedrukt op de sticker onder op het apparaat en klik op "Log In".
  3. Als het menu "Set up Internet Connection" niet automatisch wordt weergegeven:
    1. Klik op "Internet" en vervolgens op "Account Information".
    2. Schakel de optie "Internet connection via cable" in.
  4. Wacht tot de "Power / cable"-led continu brandt.

Belangrijk:Afhankelijk van de signaalsterkte en de configuratie van je aansluiting kan dit tot 10 minuten duren. Gedurende deze tijd knippert de "Power / Cable"-led en blijft branden zodra de verbinding tot stand is gebracht. Als de led continu knippert, is de kabelaansluiting nog niet geactiveerd, of er is een storing. Neem in dit geval contact op met je provider.

5. Als je kabelprovider de FRITZ!Box nog niet heeft ontgrendeld:
    1. Open een nieuw venster in je webbrowser en open een website naar keuze, bijvoorbeeld nl.avm.de.
      • Je wordt nu doorgestuurd naar het portaal van je kabelprovider om je FRITZ!Box te ontgrendelen.
    2. Volg de aanwijzingen in het portaal voor de ontgrendeling en noteer de toegangsgegevens voor je telefoonnummers, voor zover deze worden getoond tijdens het ontgrendelen.
  6. Klik op "Apply" of "Next" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface om de instellingen op te slaan. Start de FRITZ!Box opnieuw op om de configuratie van de internetverbinding af te sluiten.

4 Telefonie configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je de FRITZ!Box in de winkel hebt gekocht en je met de FRITZ!Box ook telefoons wilt gebruiken:

Opmerking:Bij FRITZ!Boxen die worden verstrekt door de kabelprovider, worden de telefoonnummers automatisch geconfigureerd tijdens het configureren van de internettoegang.