Instellingen van de ene naar de andere FRITZ!Box overzetten

Wanneer je naar een ander model FRITZ!Box wisselt, hoef je de nieuwe FRITZ!Box niet compleet opnieuw te configureren; in plaats daarvan kun je van tevoren opgeslagen instellingen van de oude FRITZ!Box snel en eenvoudig naar de andere FRITZ!Box overzetten. De instellingen kun je gemakkelijk importeren met de herstelfuncties in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box. Daarbij kun je selecteren of je alle of alleen bepaalde instellingen, bijvoorbeeld draadloze instellingen en telefoonboeken, naar je nieuwe FRITZ!Box wilt overzetten.

Voorwaarden / Beperkingen

• Uitsluitend de FRITZ!Box 6490 met het artikelnummer 20002778 is geschikt voor gebruik aan elke willekeurige kabelaansluiting. FRITZ!Box 6490 met andere artikelnummers zijn doorgaans eigendom van de oorspronkelijke kabelprovider en voor een bepaalde kabelaansluiting geconfigureerd. Daarom kunnen wij niet garanderen dat het apparaat aan elke aansluiting gebruikt kan worden.
  • De FRITZ!OS-versie van de nieuwe FRITZ!Box moet dezelfde of nieuwer zijn dan de FRITZ!OS-versie van de oude FRITZ!Box.

1 Instellingen overzetten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Back-up".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Klik op "Bladeren" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" dat de FRITZ!Box-instellingen bevat.
  5. Voer het wachtwoord in, dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Schakel de optie "Select manually the settings to be restored" in.

LET OP!De internettoegangsgegevens en de toegangsgegevens voor telefonie kun je niet naar een andere FRITZ!Box overzetten.

7. Klik op de knop "Restore" en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.
  8. Schakel de instellingen in, die je wilt herstellen.
  9. Klik op "Toepassen".

De instellingen worden nu overgezet en de FRITZ!Box start opnieuw op. Vervolgens moet je alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smarthome-apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw bij de FRITZ!Box aanmelden.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard "Manage Telephony Devices" in de gebruikersinterface van je FRITZ!Box.