Telefoneren met FRITZ!Box via een andere router

Via de FRITZ!Box kun je ook bellen als een andere router (bijvoorbeeld IAD) in het netwerk de internetverbinding maakt. Je kunt elke provider voor internettelefonie gebruiken waarvan je toegangsgegevens hebt gekregen voor internettelefoonnummers. De telefoonnummers kunnen afkomstig zijn van je eigen provider of van een andere provider voor internettelefonie.

1 Internettelefoonnummers configureren

2 STUN-server invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephone Numbers".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij het betreffende internettelefoonnummer.
  4. Controleer of je het veld "STUN server" ziet bij de invoervelden waar je je toegangsgegevens invoert.
  5. Indien het veld beschikbaar en leeg is, voer je hier het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik je op "OK".
    • Als het veld niet wordt weergegeven:
      1. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Other provider", zelfs als je een vooraf geconfigureerde provider voor internettelefonie gebruikt.
      2. Controleer of het veld "STUN server" nu wel wordt weergegeven.
      3. Indien het veld beschikbaar is, voer je hier het adres in van de STUN-server van je provider voor internettelefonie en klik je op "OK".
        • Als het veld niet wordt weergegeven, klik je op "Cancel". De STUN-server is al voorgeconfigureerd.

3 Portforwarding configureren voor internettelefonie

1. Configureer in de router statische portforwarding van willekeurige UDP-poorten >= 1024 (bijvoorbeeld 6078-6097) naar de poorten 7078-7109 van de FRITZ!Box.
  2. Configureer in de router een portforwarding-regel van UDP-poort 5060 naar poort 5060 van de FRITZ!Box.

Je kunt nu je telefoonnummers toewijzen aan telefoontoestellen die zijn verbonden met de FRITZ!Box en deze gebruiken voor inkomende en uitgaande oproepen.