IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen

Je kunt het IP-adres van de FRITZ!Box (192.168.178.1 in de fabrieksinstellingen) wijzigen als je computers in het thuisnetwerk IP-adressen moeten verkrijgen van een specifiek IP-netwerk via DHCP.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses".
  5. Voer het gewenste IP-adres en subnetmasker in.

LET OP!Voer geen IP-adres uit het netwerk 192.168.100.x in. In overeenstemming met DOCSIS-specificaties wordt dit netwerk gebruikt voor onderhoud. Als je dit netwerk gebruikt, treden er IP-adresconflicten en daaruit voortvloeiende fouten op.