IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1. Dit kun je wijzigen als je computers, smartphones en andere apparaten in het thuisnetwerk via DHCP IP-adressen uit een bepaald IP-netwerk moeten krijgen toegewezen.

Voorwaarden / Beperkingen

• Het IP-netwerk 192.168.100.0 mag niet worden gebruikt. Conform de DOCSIS-specificatie is dit netwerk gereserveerd voor de kabelprovider en wordt gebruikt voor diagnose en onderhoud.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op FRITZ!OS 7 of nieuwer en kunnen in een oudere versie van FRITZ!OS afwijken of niet beschikbaar zijn. De FRITZ!OS-versie vind je in de gebruikersinterface op de pagina "Overview".

IP-adres van de FRITZ!Box wijzigen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Voer het gewenste IP-adres en subnetmasker in.

Belangrijk:Voer geen IP-adres in uit het netwerk 192.168.100.x. Conform de DOCSIS-specificaties is dit netwerk gereserveerd voor de kabelprovider en mag niet worden gebruikt in de FRITZ!Box.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.