Regelmatige onderbrekingen van de kabelinternetverbinding

De internetverbinding tussen de FRITZ!Box en de kabelprovider wordt vaak (meerdere malen per dag) onderbroken. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led van de FRITZ!Box en blijft branden als de Internetverbinding opnieuw tot stand is gebracht. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt de volgende foutmelding weergegeven:

• "Cable Internet not responding (no synchronization)
    Cable Internet synchronization starting (training)"

Oorzaak

• De stabiliteit van de kabelinternetverbinding hangt af van de toestand en de kwaliteit van de kabelaansluiting en kan worden beïnvloed door fouten in de bekabeling of storingen van de aansluiting.

1 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Controleer of de gebeurtenissen die worden weergegeven, ook hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad, of worden alleen gebeurtenissen weergegeven die na het moment van de storing zijn opgetreden.
  4. Als er ook gebeurtenissen worden weergegeven die hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad, ga je verder met de volgende maatregel.

2 Bekabeling controleren

Fouten in de bekabeling worden vaak over het hoofd gezien. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct met de aansluiting is verbonden:

• Verbind de FRITZ!Box met de meegeleverde coaxiale kabel rechtstreeks met de eerste multimedia-aansluiting. Als de oorspronkelijke installatie is uitgevoerd door een kabelmonteur, gebruik dan de coaxiale kabel (zonder verlengsnoer) die is verstrekt door de monteur om de FRITZ!Box aan te sluiten multimedia-aansluiting.

3 Contact opnemen met provider

Mogelijk is er een storing op je kabelaansluiting of is de coaxiale kabel beschadigd:

• Neem contact op met je kabelprovider voor een oplossing.