USB-opslagmedium wordt door de FRITZ!Box niet herkend

De FRITZ!Box kan een USB-opslagmedium niet detecteren. Nadat het USB-opslagmedium is aangesloten aan de FRITZ!Box, wordt het helemaal niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home network > USB Devices > Overview of Devices", of het wordt weergegeven als onbekend ("unknown") apparaat.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw starten

Start de FRITZ!Box opnieuw op terwijl het USB-opslagmedium nog is aangesloten:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

2 USB-opslagmedium op functionaliteit controleren

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test aan op een USB -poort van je computer.
    • Als de computer het USB-opslagmedium ook niet herkent, is het USB-opslagmedium of het USB-kabel defect. Neem in dit geval contact op met de fabrikant.

3 USB-opslagmedium rechtstreeks aansluiten aan de FRITZ!Box

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als het USB-opslagmedium is verbonden met de FRITZ!Box via een USB-hub:

• Sluit het USB-opslagmedium bij wijze van test rechtstreeks (d.w.z. zonder USB-hub) aan de FRITZ!Box aan.
    • Als het USB-opslagmedium nu wel wordt herkend, dan is de USB-hub defect, of deze ondersteunt het aangesloten USB-opslagmedium niet.

4 Externe voeding gebruiken

De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform de USB-specificatie met maximaal 500 mA. Voer de volgende maatregel alleen uit, als het stroomverbruik van het USB-opslagmedium hoger is:

Opmerking:USB-harde schijven met een grootte vanaf 2,5" verbruiken doorgaans meer dan 500 mA en worden vaak met Y-kabels geleverd, zodat je ze kunt aansluiten aan twee USB-poorten voor voldoende stroomtoevoer. Op veel computers kunnen deze harde schijven evengoed worden gebruikt op slecht één USB-poort, omdat computers vaak meer dan 500 mA leveren.

• Als er een netvoeding is meegeleverd met je USB-opslagmedium, sluit je het USB-opslagmedium met de netvoeding aan op de stroomvoorziening.
    • Als er geen netvoeding is meegeleverd, verbind je het USB-opslagmedium via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.