Instellingen opslaan en in dezelfde FRITZ!Box herstellen

Je kunt de instellingen van je FRITZ!Box opslaan in een back-upbestand en zo, indien noodzakelijk, alle of alleen bepaalde instellingen (bijvoorbeeld instellingen van het draadloos netwerk, FRITZ!Box-gebruikers) herstellen. Naast de handmatige back-up die hier wordt beschreven, kun je je instellingen automatisch laten opslaan door de push service. De push service "Save Settings" verstuurt voor iedere update en iedere keer voordat de fabrieksinstellingen worden geladen, automatisch een e-mail met het back-upbestand.

In deze handleiding wordt beschreven hoe je je instellingen in dezelfde FRITZ!Box herstelt. Je kunt ook je instellingen naar een andere FRITZ!Box overzetten.

1 Back-up van de gegevens van het interne geheugen maken

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Storage (NAS)".
  3. Als de optie "Storage (NAS) enabled" is ingeschakeld, klik je op "Internal memory".
    • De inhoud van FRITZ!NAS wordt weergegeven.
  4. Zet een vinkje bij de mappen en bestanden waarvan je een back-up wilt maken en klik op "Download".
    • De gegevens worden nu gekopieerd naar de map die je hebt ingesteld voor downloads.

2 Back-up van de instellingen maken

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.
  6. Sla het bestand "FRITZ.Box[...].export" op in de computer.

3 Instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Klik op "Bladeren" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  5. Voer het wachtwoord in, dat je hebt opgegeven bij het opslaan van het back-upbestand.
  6. Wanneer je alleen bepaalde instellingen wilt herstellen, schakel je de optie "Select manually the settings to be restored" in.
  7. Klik op de knop "Restore" en bevestig het uitvoeren ook aan de FRITZ!Box, als je hiernaar wordt gevraagd.
  8. Schakel zo nodig de instellingen in die je wilt herstellen.
  9. Klik op "Toepassen".

4 DECT-apparaten aanmelden

Als de DECT-apparaten zich niet automatisch met de FRITZ!Box verbinden nadat de instellingen zijn geïmporteerd, meld je deze nog een keer aan bij de FRITZ!Box. Om ervoor te zorgen dat alle instellingen blijven behouden, gebruik je voor het aanmelden niet de wizard in de gebruikersinterface, maar de knop op de FRITZ!Box: