"Power"-led knippert

Zodra je de FRITZ!Box met de kabelaansluiting verbindt, brengt de FRITZ!Box een verbinding met de kabelprovider tot stand. Dit kan tot 20 minuten duren. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led van de FRITZ!Box en blijft branden zodra de verbinding tot stand is gebracht.

Met deze handleiding kun je het volgende probleem oplossen:

• De "Power/Cable"-led van de FRITZ!Box knippert na 20 minuten nog steeds en je krijgt geen toegang tot internet.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box laten ontgrendelen

Als je je FRITZ!Box in de winkel hebt gekocht, moet je deze eventueel laten ontgrendelen door je kabelprovider:

• Informeer bij je kabelprovider of je FRITZ!Box voor je kabelaansluiting moet worden ontgrendeld.
    • Bij sommige providers heb je voor het ontgrendelen het serienummer en het MAC-adres van de kabelmodem van je FRITZ!Box (CM MAC) nodig. Deze informatie vind je op de sticker aan de onderkant van het apparaat.

afb.: Serienummer en CM MAC

2 FRITZ!Box opnieuw starten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Na het herstarten wordt de verbinding met de kabelprovider opnieuw opgebouwd. Afhankelijk van de signaalsterkte en de configuratie van je aansluiting kan dit tot 20 minuten duren. Gedurende deze tijd knippert de "Power"-led van de FRITZ!Box en blijft branden zodra de verbinding tot stand is gebracht.

3 Bekabeling controleren

Storingen in de bekabeling blijven vaak onopgemerkt. Controleer daarom of de FRITZ!Box correct met de aansluiting is verbonden:

• Verbind de FRITZ!Box met de meegeleverde coaxiale kabel rechtstreeks met de eerste multimedia-aansluiting. Als de oorspronkelijke installatie is uitgevoerd door een kabelmonteur, gebruik dan de coaxiale kabel (zonder verlengsnoer) die is verstrekt door de monteur om de FRITZ!Box aan te sluiten multimedia-aansluiting.

4 Contact opnemen met provider

• Neem contact op met je kabelprovider voor een oplossing.