IPv6-ondersteuning in FRITZ!Box configureren

De internetprotocolversie 6 (IPv6) is de opvolger van IPv4, het protocol dat momenteel het meest wordt gebruikt voor de communicatie tussen computers op internet en in het lokale netwerk (LAN). De komende jaren zal internetcommunicatie geleidelijk worden overgeschakeld. Dit betekent dat tijdens de overgangsperiode beide protocollen parallel zullen worden gebruikt.

Om IPv6 te kunnen gebruiken, moet je dit nieuwe internetprotocol configureren op zowel de FRITZ!Box als op de computers, smartphones en andere apparaten die hiermee zijn verbonden.

Opmerking:Op de FRITZ!Box kunnen IPv6 en IPv4 tegelijk worden gebruikt (dualstack-principe). Op die manier blijven alle functies van de FRITZ!Box beschikbaar, zelfs na het instellen van IPv6.

Voorwaarden / Beperkingen

• Sommige kabelproviders ondersteunen deze functies niet. Bij FRITZ!Boxen van deze providers worden de IPv6-instellingen niet weergegeven. Als de IPv6-instellingen niet worden weergegeven, zal je provider de instellingen inschakelen zodra deze IPv6-internetverbindingen ondersteunt.

1 Voorbereidingen

• Configureer de met de FRITZ!Box verbonden netwerkapparaten voor gebruik met IPv6.

2 IPv6-verbinding in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op Type of Connection" of "Account Information".
  3. Klik op het tabblad "IPv6". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik rechtsboven op het pictogram (Help).
  5. Schakel de optie "IPv6 support enabled" in en configureer de IPv6-verbinding zoals beschreven in de hulpfunctie van de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 IPv6-instellingen voor het thuisnetwerk aanpassen

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv6-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de optie "Assign unique local addresses (ULA) as long as no IPv6 connection exists (recommended)" in.
  6. Schakel de optie "Enable DHCPv6 server in the FRITZ!Box for the home network" en "Only assign DNS server" in.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.