Type en aantal USB-apparaten dat kan worden aangesloten op de FRITZ!Box

Je kunt diverse USB-apparaten zoals printers of opslagmedia aansluiten op beide USB 2.0-poorten van de FRITZ!Box. Deze apparaten zijn dan beschikbaar in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

1 Ondersteunde USB-apparaatklassen

De FRITZ!Box ondersteunt USB-apparaten van de volgende apparaatklassen:

• USB-printers
  • USB-opslagmedia

Opmerking:De FRITZ!Box ondersteunt USB-opslagmedia met maximaal vier partities die zijn geformatteerd met het bestandssysteem NTFS, FAT/FAT32 en ext2/ext3/ext4. Het maximale volume van elke partitie is 4 terabytes.

• Dongle voor mobiel breedband (LTE/UMTS/HSPA)
  • USB-hub
  • Bij het gebruik van het programma FRITZ!Box USB Remote Connection:
    Scanners en andere apparaten waarvoor geen isochrone overdracht is vereist.

Opmerking:de software FRITZ!Box USB Remote Connection is beschikbaar voor Windows 10 / 8 / 7 (64/32Bit). Isochrone USB-apparaten zoals webcams vereisen een constante en rechtstreekse ("real time") gegevensoverdracht en kunnen niet worden gebruikt met de FRITZ!Box.

2 Totaal aantal ondersteunde USB-Apparaten

Als je een USB-hub gebruikt, kun je maximaal vier USB-apparaten (exclusief USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box. Je kunt echter slechts één USB-printer en één dongle voor mobiel internet verbinden. Als je het programma FRITZ!Box Remote Connection gebruikt, kun je maximaal drie USB-apparaten (exclusief USB-hub) tegelijk verbinden met de FRITZ!Box.

Multifunctionele apparaten worden door de FRITZ!Box behandeld als meerdere afzonderlijke USB-apparaten. Een printer met een geïntegreerde geheugenkaartlezer wordt bijvoorbeeld herkend als een USB-printer en een USB-opslagmedium.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende USB-apparaten gebruiken met de FRITZ!Box:

• vier USB-opslagmedia
  • drie USB-opslagmedia en een USB-printer
  • twee USB-opslagmedia, een USB-printer en een stick voor mobiel internet
  • een USB-opslagmedium, een USB-printer en een USB-scanner

Belangrijk:De FRITZ!Box levert USB-apparaten conform USB 2.0-specificatie in totaal maximaal 500 mA. Verbind de USB-apparaten bij een hogere stroombehoefte via een USB-hub met eigen stroomvoorziening (actieve USB-hub) met de FRITZ!Box.

3 Ondersteunde USB-standaarden

USB-apparaten die je gebruikt in combinatie met de FRITZ!Box, moeten voldoen aan de volgende USB-standaarden:

• USB 3.0 (als het apparaat niet meer vereist dan de toegestane 500 mA voor USB 2.0)

Opmerking:USB 3.0-apparaten die zijn aangesloten aan de FRITZ!Box werken conform USB 2.0.-specificaties.

• USB 2.0
  • USB 1.1