Verdere FRITZ!Box via netwerkkabel in thuisnetwerk integreren

Je kunt een verdere FRITZ!Box met een netwerkkabel verbinden met je FRITZ!Box Cable om gemakkelijk en efficiënt het bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box Cable (router), zijn dan ook beschikbaar voor de tweede FRITZ!Box (IP-client) en voor de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Voorwaarden / beperkingen

• FRITZ!Box Cable-, LTE- en glasvezel-modellen kunnen niet worden gebruikt als IP-client.
  • Op de FRITZ!Box die moet worden geconfigureerd als IP-client is FRITZ!OS 6 of nieuwer geïnstalleerd.

1 Router configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik om de instellingen op te slaan op "OK".

2 IP-client configureren

Voorbereidingen

1. Verbind een computer via het draadloze netwerk of met een netwerkkabel met de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box (router), verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Internet" in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box (IP-client).
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Internet service provider" de optie "Other Internet service provider".
  4. Selecteer in de tweede vervolgkeuzelijst in de sectie "Internet service provider" de optie "Other Internet service provider".
  5. Schakel in de sectie "Connection" de optie "Connection to an external modem or router" in.
  6. Schakel in de sectie "Operating Mode" de optie "Share existing Internet connection in the network" in.
  7. Voer in de invoervelden "Downstream" (ontvangstrichting) en "Upstream" (zendrichting) de snelheden van de internetverbinding in.

Voorbeeld:
    Voer 32000 in voor een Downstream van 32 Mbit/s en 2000 voor een upstream van 2 Mbit/s.

8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als IP-client.

Opmerking:Als IP-client is de FRITZ!Box niet meer bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen nog via het Mesh- overzicht van de FRITZ!Box (router) en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (router).

3 IP-client met thuisnetwerk verbinden

1. Verbind de "WAN"- of "LAN 1"-poort van de FRITZ!Box (IP-client) met een netwerkkabel of rechtstreeks of via een hub/switch met een LAN-poort van de FRITZ!Box (router).

4 Mesh configureren

Als op de FRITZ!Box (IP-client) al FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd, kun je de FRITZ!Box zodanig configureren dat deze alle draadloze instellingen van de FRITZ!Box (router) overneemt en de draadloze netwerken van beide FRITZ!Boxen centraal worden bestuurd en geoptimaliseerd door de FRITZ!Box (router):

5 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in de FRITZ!Box (router) zijn geconfigureerd, wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box (IP-client):

1. Als FRITZ!OS 7 of nieuwer is geïnstalleerd op de FRITZ!Box (IP-client), configureer dan telefonie in de Mesh.