Windows offline synchronisatie mislukt bij het gebruik van opslag (NAS)

Windows-offline synchronisatie mislukt als de gegevens moeten worden opgeslagen op een USB-opslagmedium dat is verbonden met de FRITZ!Box. In het Windows Synchronisatiecentrum wordt bij elk bestand dat gekopieerd moet worden de foutmelding "Het proces heeft geen toegang tot het bestand omdat het door een ander proces wordt gebruikt." weergegeven.

Oorzaak

• Alleen bij de overdracht van gegevens op een andere Windows-computer werkt Windows offline synchronisatie gegarandeerd foutloos. Bij netwerkstations van computers met macOS of Linux en NAS-systemen (Network Attached Storage) zoals de FRITZ!Box kunnen fouten optreden.

1 Probleem wordt onderzocht

Het probleem wordt momenteel onderzocht door onze ontwikkelingsafdeling. Als een update voor de FRITZ!Box een oplossing kan bieden, brengen we de betreffende FRITZ!OS-update uit voor de FRITZ!Box.

Als je de FRITZ!Box bij de kabelprovider huurt, wordt de FRITZ!OS-update niet door AVM, maar door de kabelprovider ter beschikking gesteld en automatisch geïnstalleerd. Je kabelprovider kan je van informatie voorzien over de mogelijke data voor de update.