FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Verdere FRITZ!Box als draadloze repeater gebruiken

Je kunt een verdere FRITZ!Box als draadloze repeater (WiFi) verbinden met je FRITZ!Box LTE (basisstation) om gemakkelijk en efficiënt het bereik van je thuisnetwerk uit te breiden.

De internet- en telefoniediensten die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box LTE zijn dan ook beschikbaar voor de FRITZ!Box die als draadloze repeater is geconfigureerd en de daarmee verbonden apparaten (bijvoorbeeld computer, telefoon).

Voorwaarden / Beperkingen

• Elke FRITZ!Box moet de methode voor het uitbreiden van het draadloze bereik ondersteunen.
  • De naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box (basisstation) moet zichtbaar zijn.
  • We kunnen niet garanderen dat je het programma-aanbod via IPTV probleemloos kunt afspelen met de FRITZ!Box die is geconfigureerd als draadloze repeater. Daarom raden we aan media-ontvangers rechtstreeks of via een powerline-adapter (bijvoorbeeld FRITZ!Powerline) te verbinden met een LAN-poort van de FRITZ!Box (basisstation).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box als draadloze repeater configureren

Computer met draadloze repeater verbinden

1. Verbind een computer met een netwerkkabel of via het draadloze netwerk met de FRITZ!Box die je wilt gebruiken als draadloze repeater. Als de computer al is verbonden met de FRITZ!Box die de internetverbinding tot stand brengt, verbreek je deze verbinding.

Bedrijfsmodus configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Repeater". Als het menu niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  3. Schakel de optie "Repeater" in.
  4. Selecteer onder "Access Point Selection" het basisstation aan de hand van de naam van het draadloze netwerk (SSID). Als het basisstation niet wordt weergegeven:
    1. Verklein de afstand tussen de twee apparaten.
    2. Klik op de knop "Refresh List" en selecteer vervolgens het basisstation.
  5. Voer in het invoerveld "Network key" de draadloze netwerksleutel van het basisstation in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box is nu geconfigureerd als draadloze repeater.

Opmerking:Als draadloze repeater is de FRITZ!Box niet meer bereikbaar onder http://fritz.box, maar alleen via het thuisnetwerkoverzicht van de FRITZ!Box (basisstation) en onder het IP-adres dat de FRITZ!Box in repeater-modus krijgt toegewezen van de FRITZ!Box (basisstation).

2 Draadloze instellingen aanpassen

Configureer de volgende instellingen in de draadloze repeater, zodat je draadloze netwerkapparaten altijd automatisch verbinding maken met de FRITZ!Box met de beste draadloze ontvangst (draadloos roamen):

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voor de gebruikte frequentieband voer je dezelfde "Name of the wireless radio network (SSID)" in, als die je hebt ingevoerd in het basisstation. Als de repeater meerdere frequentiebanden ondersteunt, er wordt er echter maar één weergegeven, schakel je eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Security".
  6. Schakel de optie "WPA Encryption" in.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "WPA mode" de optie "WPA2 (CCMP)". Als niet al je draadloze netwerkapparaten WPA2-versleuteling ondersteunen, selecteer dan de optie "WPA + WPA2".
  8. Voer in het invoerveld "Network key" dezelfde draadloze netwerksleutel in als de draadloze netwerksleutel die is geconfigureerd in het basisstation.
  9. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box die je gebruikt als draadloze repeater op een plaats waarop deze het signaal van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box met internettoegang in goede kwaliteit kan ontvangen.

Opmerking:Als je in bezit bent van een Androidsmartphone of -tablet, kun je de optimale plaats voor de repeater vinden met FRITZ!App WLAN.

4 Telefonie configureren

Als je de telefoonnummers die in het basisstation zijn geconfigureerd, ook wilt gebruiken met telefoons die zijn verbonden met de draadloze repeater: