FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Geen internettoegang mogelijk via draadloze gasttoegang

Hoewel het mogelijk is om draadloze netwerkapparaten aan te melden bij de draadloze gasttoegang van de FRITZ!Box, hebben deze apparaten geen toegang tot internet.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Geldigheidsduur van IP-adressen verkorten

Er zijn 180 IP-adressen beschikbaar voor de draadloze gasttoegang, die pas opnieuw kunnen worden toegewezen zodra de geldigheidsduur (leasetijd) van 10 dagen is verlopen. Als de draadloze gasttoegang regelmatig wordt gebruikt door veel verschillende draadloze netwerkapparaten (bijvoorbeeld wanneer de FRITZ!Box wordt gebruikt als hotspot in een hotel of café), kan de FRITZ!Box geen IP-adressen meer toewijzen aan andere draadloze netwerkapparaten omdat alle IP-adressen al zijn toegewezen. Configureer de FRITZ!Box daarom zodanig dat de IP-adressen slechts één dag geldig zijn:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4-Addresses". Als de knop niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  5. Voer in het invoerveld "Valid for" het getal 1 in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Apparaat in de gebruikersinterface wissen

De gewijzigde geldigheidsduur is alleen van toepassing op apparaten die bij de FRITZ!Box worden aangemeld nadat de wijziging is doorgevoerd. Verwijder daarom alle ongebruikte netwerkapparaten:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Devices and Users".
  4. Klik op de knop (Verwijderen) naast het betreffende apparaat in de lijst "Devices and Users".