FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

FRITZ!OS van je FRITZ!Box herstellen

Met de hersteltool kun je je FRITZ!Box weer correct laten werken. Wanneer je de hersteltool gebruikt, wordt de FRITZ!Box teruggezet naar de oorspronkelijke staat waarin deze werd geleverd. Zo kun je onjuiste instellingen verwijderen die verhinderen dat de FRITZ!Box correct werkt.

Voorwaarden / Beperkingen

• Op de computer is Windows 10 / 8 / 7 geïnstalleerd.

2 Herstelprogramma downloaden

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "x_misc" en ten slotte naar de map "english".

Opmerking:De volledige naam van je FRITZ!Box-model kun je vinden in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download de hersteltool voor je FRITZ!Box naar je computer. De tool heeft de bestandsextensie ".exe".

3 FRITZ!Box met de computer verbinden

1. Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de computer rechtstreeks aan te sluiten op een LAN-poort van je FRITZ!Box.
  2. Verbreek alle andere verbindingen tussen de FRITZ!Box en netwerk- en USB-apparaten.

4 Firewalls uitschakelen

LET OP!Schakel de firewalls alleen uit voor het uitvoeren van het herstelprogramma en start deze weer voordat een internetverbinding wordt opgebouwd. De programma's beschermen je computer tegen indringers vanaf internet en het uitvoeren van kwaadaardige programma's (zoals computer virussen).

1. Verbreek de internetverbinding van de FRITZ!Box en maak pas weer verbinding wanneer de firewall is gestart.
  2. Stel alle firewalls op je computer (bijvoorbeeld ZoneAlarm, Norton Security) zo in dat ze niet automatisch opnieuw worden ingeschakeld bij het opnieuw opstarten van de computer.
  3. Schakel alle firewalls uit.
  4. Schakel de Windows-firewall uit:

Windows 10

1. Klik op "Start" en vervolgens op "Instellingen".
    2. Selecteer "Netwerk en internet" en dan "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 8

1. Druk de toetscombinatie "Windows-toets" + "X" in en klik op "Configuratiescherm" in het contextmenu.
    2. Selecteer "Systeem en beveiliging" en vervolgens "Windows Firewall".
    3. Schakel de Windows-firewall uit.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Configuratiescherm".
    2. Selecteer rechtsboven onder "Weergeven op:" de optie "Categorie" ().
    3. Klik op "Systeem en beveiliging" en vervolgens op "Windows Firewall".
    4. Schakel de Windows-firewall uit.

5 Herstelprogramma uitvoeren

1. Start het bestand "fritz.box_...recover-image.exe" en klik op "Verder".
  2. Volg de aanwijzingen.

Opmerking:het is geen fout als het programma de FRITZ!Box niet zoekt onder het IP-adres 192.168.178.1, maar onder een ander IP-adres. Dit heeft geen invloed op de procedure.

• Als het programma een foutmelding weergeeft, bijvoorbeeld "Recovery failed due to an error":
      • Voer het herstelprogramma opnieuw uit. Als het herstellen na meerdere pogingen mislukt, voer je het herstelprogramma uit op een andere computer.
    • Als het programma het bericht "Complete - FRITZ!Box successfully restored!" weergeeft, dan is het herstelproces met succes afgerond.

Je kunt de FRITZ!Box opnieuw configureren.