FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

VPN-oplossing van een andere fabrikant in het thuisnetwerk gebruiken

Je kunt ook VPN-software van een andere fabrikant gebruiken om VPN-verbindingen met een externe VPN-server te maken via de internetverbinding van de FRITZ!Box. Omdat VPN Passthrough voor de VPN-protocollen IPSec en PPTP standaard is ingeschakeld in de FRITZ!Box, zijn er geen speciale instellingen vereist.

Als de VPN-software het IPSec-protocol zonder NAT traversal of het PPTP-protocol gebruikt, gelden de volgende beperkingen:

• Het maken van gelijktijdige verbindingen van meerdere VPN-clients in het FRITZ!Box-thuisnetwerk met dezelfde VPN-server is niet mogelijk.
  • De IPSec-bedrijfsmodus "Authentification Header" (AH) kan niet worden gebruikt.
  • Omdat de VPN-software niet detecteert wanneer de internetverbinding wordt verbroken, wordt niet automatisch een nieuwe VPN-verbinding tot stand gebracht met de VPN-server op internet nadat de internetverbinding is hersteld. Dit is echter wel noodzakelijk, omdat de FRITZ!Box bij het tot stand brengen van een nieuwe internetverbinding doorgaans een nieuw IP-adres verkrijgt van de internetprovider.
    De FRITZ!Box moet de internetverbinding daarom permanent handhaven en niet verbreken in geval van inactiviteit.