FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

LAN-verbinding met FRITZ!Box kan niet tot stand worden gebracht

De LAN-poort kan niet worden gebruikt om verbinding te maken met de FRITZ!Box. Nadat je een netwerkapparaat, zoals een computer, NAS-systeem of gameconsole hebt verbonden met de FRITZ!Box, wordt dit niet gedetecteerd door de FRITZ!Box. Het apparaat heeft dan geen toegang tot internet en de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Op het netwerkapparaat wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "A network cable is unplugged."
  • "Network cable unplugged."
  • "You are currently not connected to any networks."

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel de repeater na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende die tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

Gebruik een ander netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) dat is verbonden met de FRITZ!Box om de volgende stappen uit te voeren:

3 Meest recente software voor netwerkadapters installeren

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de LAN-netwerkadapter van je computer of de meest recente software voor het netwerkapparaat.

Opmerking:Het komt vaak voor dat niet alle meest recente apparaatstuurprogramma's worden aangeboden door Windows Update. Gebruik daarom de software van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek).

4 Netwerkapparaat rechtstreeks verbinden met de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als het netwerkapparaat niet rechtstreeks maar via een ander apparaat (bijvoorbeeld een netwerkswitch, powerline-adapter, converter LAN/draadloos LAN) met de FRITZ!Box is verbonden:

• Verbind het netwerkapparaat rechtstreeks met een LAN-poort op de FRITZ!Box. Gebruik indien mogelijk de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box.
    • Als je nu wel verbinding kunt maken met de FRITZ!Box, werd het probleem veroorzaakt door de verbinding tussen de FRITZ!Box en het netwerkapparaat:
      • Controleer of alle tussengeschakelde apparaten goed werken.
      • Werk de software bij op alle tussengeschakelde apparaten.
      • Gebruik een andere, korte netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met de FRITZ!Box.

5 Andere kabel testen

Het netwerkapparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd bedraad of defect is:

• Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel (bijvoorbeeld de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box) om het netwerkapparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

Opmerking:Elke standaard CAT5e-Ethernet-kabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100 m kan worden gebruikt voor de aansluiting van een netwerkapparaat op de FRITZ!Box.

6 Functies voor energiebesparing uitschakelen voor de netwerkadapter

• Als functies voor energiebesparing zijn ingeschakeld voor de LAN-netwerkadapter van de computer of het netwerkapparaat, moet je ze uitschakelen om testen te kunnen uitvoeren.

Opmerking:Veel LAN-netwerkadapters zijn voorzien van diverse opties voor energiebesparing die je kunt selecteren in Windows Apparaatbeheer. Je vindt deze instellingen op de tab "Power Management" bij de eigenschappen van de netwerkadapter.

7 Ander netwerkapparaat testen

• Sluit een ander netwerkapparaat (zoals een computer, gameconsole) aan op de LAN-poort van de FRITZ!Box.
    • Als het andere netwerkapparaat toegang heeft tot de FRITZ!Box en de internetverbinding van de FRITZ!Box kan gebruiken, dan wordt het probleem niet veroorzaakt door de FRITZ!Box.