FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

Statische IP-route configureren in de FRITZ!Box

Elk verbonden netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer) vereist een IP-adres van het IP-netwerk van de FRITZ!Box (192.168.178.0/24 in de fabrieksinstellingen) om toegang tot internet te krijgen via de FRITZ!Box. In een netwerk met meerdere IP-netwerken (subnetten), moet je statische routes configureren in de FRITZ!Box als je wilt dat alle netwerkapparaten toegang tot internet hebben via de FRITZ!Box.

Voorbeeldwaarden in deze handleiding

Netwerkapparaten die met het IP-netwerk van de FRITZ!Box zijn verbonden via een netwerkrouter, kun je configureren voor internettoegang in een eigen IP-netwerk. In dit voorbeeld wordt uitgelegd hoe je dit doet. Wanneer je de apparaten configureert, vervang je de waarden van dit voorbeeld door de werkelijke waarden.

• IP-netwerk van de FRITZ!Box:
    192.168.20.0 (subnetmasker: 24 - 255.255.255.0)
  • IP-netwerk van de netwerkrouter die is verbonden met de FRITZ!Box:
    192.168.21.0 (subnetmasker: 24 - 255.255.255.0)
  • IP-adressen van de netwerkrouter in het FRITZ!Box-netwerk:
    192.168.20.2 en 192.168.21.1

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Statische IP-route configureren in de FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Network" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op "IPv4 Routes".
  5. Klik op de knop "New IPv4 Route".
  6. Geef bij "IPv4 network" het IP-netwerk op van de netwerkrouter die is verbonden met de FRITZ!Box (192.168.21.0).
  7. Ga naar het veld "Subnet mask" en voer het subnetmasker in van het andere IP-netwerk (255.255.255.0).
  8. Voer bij "Gateway" het IP-adres in van de netwerkrouter in het FRITZ!Box-thuisnetwerk (192.168.20.2) die de twee IP-netwerken verbindt.
  9. Schakel de optie "IPv4 route active" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 IP-route configureren in de netwerkrouter

• Volg de instructies van de fabrikant om de netwerkrouter te configureren, zodat deze het IP-netwerk van de FRITZ!Box (192.168.20.0) verbindt met het eigen IP-netwerk (192.168.21.0).

Opmerking:Als je een Windows-computer gebruikt met meerdere netwerkadapters als netwerkrouter, moet je "IP routing" inschakelen in Windows. Vraag Microsoft om informatie over het configureren van IP-routering.

3 Netwerkapparaten configureren in het IP-netwerk van de netwerkrouter

• Op de netwerkapparaten kun je het IP-adres van de netwerkrouter van het eigen IP-netwerk (192.168.21.1) configureren als standaardgateway,
    • of:
  • Je kunt op de netwerkapparaten een statische IP-route configureren naar het IP-netwerk van de FRITZ!Box (192.168.20.0) die de netwerkrouter als gateway gebruikt (192.168.21.1).

De netwerkapparaten van het tweede IP-netwerk hebben toegang tot de internetverbinding van de FRITZ!Box.