FRITZ!Box 6810 LTE Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 6810 LTE Service

VPN-verbinding tussen twee FRITZ!Box-netwerken configureren

Via VPN (Virtual Private Network) kun je twee FRITZ!Box-netwerken op verschillende locaties met elkaar verbinden. Daarbij wordt dan een veilig versleutelde "datatunnel" tot stand gebracht, waardoor directe IP-toegang tot de apparaten in het andere netwerk mogelijk is en zijn alle IP-gebaseerde diensten zoals e-mailservers, databases en bestandsservers zonder beperkingen beschikbaar.

Voorbeeldwaarden in deze handleiding

In deze handleiding laten we zien hoe je de twee FRITZ!Box-netwerken "FRITZ!Box A" en "FRITZ!Box B" met elkaar verbindt. Vervang bij het configureren van de verbinding de hier vermelde voorbeeldwaarden door de daadwerkelijke waarden.

• MyFRITZ!-domeinnaam van FRITZ!Box A:
    pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net
  • IP-netwerk van FRITZ!Box A:
    192.168.10.0 (subnetmasker: 255.255.255.0)
  • MyFRITZ!-domeinnaam van FRITZ!Box B:
    kw23qbmnj31x5aw75.myfritz.net
  • IP-netwerk van FRITZ!Box B:
    192.168.20.0 (subnetmasker: 255.255.255.0)
  • VPN-wachtwoord (pre-shared key):
    secret

Voorwaarden / Beperkingen

• Ten minste één van de twee FRITZ!Boxen moet een publiek IPv4-adres krijgen van de internetprovider.
  • Op FRITZ!Box B moet FRITZ!OS 6.20 of nieuwer zijn geïnstalleerd.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box A configureren

1. Klik op "Internet" in de gebruikersinterface van FRITZ!Box A.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "VPN". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Add a VPN connection".
  5. Klik op "Connect your home network with another FRITZ!Box network (LAN-LAN linkup)" en vervolgens op "Next".
  6. Voer in het invoerveld "VPN password (pre-shared key)" het wachtwoord in dat is vereist om de VPN-verbinding tot stand te brengen (secret). Gebruik cijfers en letters en een combinatie van hoofdletters en kleine letters.
  7. Voer in het invoerveld "Web address" de MyFRITZ!-domeinnaam in van FRITZ!Box B (kw23qbmnj31x5aw75.myfritz.net).
  8. Voer in het invoerveld "Remote network" het IP-netwerk in van FRITZ!Box B (192.168.20.0).
  9. Voer in het invoerveld "Subnet mask" het subnetmasker in dat overeenkomt met het IP-netwerk van FRITZ!Box B (255.255.255.0).
  10. Als FRITZ!Box B een publiek IPv4-adres heeft en de VPN-verbinding gehandhaafd moet blijven, schakel je de optie "Hold VPN connection permanently" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box B configureren

1. Klik op "Internet" in de gebruikersinterface van FRITZ!Box B.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "VPN". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Add a VPN connection".
  5. Klik op "Connect your home network with another FRITZ!Box network (LAN-LAN linkup)" en vervolgens op "Next".
  6. Voer in het invoerveld "VPN password (pre-shared key)" het wachtwoord in dat is vereist om de VPN-verbinding tot stand te brengen (secret).
  7. Voer in het invoerveld "Web address" de MyFRITZ!-domeinnaam in van FRITZ!Box A (pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net).
  8. Voer in het invoerveld "Remote network" het IP-netwerk in van FRITZ!Box A (192.168.10.0).
  9. Voer in het invoerveld "Subnet mask" het subnetmasker in dat overeenkomt met het IP-netwerk van FRITZ!Box A (255.255.255.0).
  10. Als FRITZ!Box A een publiek IPv4-adres heeft en de VPN-verbinding gehandhaafd moet blijven, schakel je de optie "Hold VPN connection permanently" in.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 VPN-verbinding tot stand brengen

Als je de optie "Hold VPN connection permanently" in de FRITZ!Boxen hebt ingeschakeld blijft de VPN-verbinding gehandhaafd.

Als de optie "Hold VPN connection permanently" niet is ingeschakeld, wordt de VPN-verbinding automatisch tot stand gebracht als vanuit het ene netwerk toegang wordt verschaft tot het andere netwerk. De verbinding wordt weer verbroken wanneer deze gedurende een uur niet actief is.

Opmerking: Actieve VPN-verbindingen worden weergegeven in de gebruikersinterface van beide FRITZ!Boxen onder "Internet > Permit Access > VPN".